26. juni 2019
Lisbeth Tjellesen tager til Filippinerne for at lære børn at børste tænder.
Lisbeth Tjellesen tager til Filippinerne for at lære børn at børste tænder.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tandplejere skal lære filippinske børn at børste tænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tandplejere skal lære filippinske børn at børste tænder
Allerød - 23. januar 2019 kl. 05:33
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kufferterne er pakket, men i stedet for tøj er de fyldt med tandbørster, mundbind og handsker. To tandplejere fra tandlægen dk. Allerød Klinikhuset er klar til at tage til Filippinerne for at lave humanitært tandplejearbejde.

- Vi ved fra vores kollegaer fra tandlægen.dk Lyngby Svanen, at behovet er enormt, så derfor tager vi nu afsted i tre uger for at hjælpe de mange børn til en hverdag uden tandsmerter. De spiser sindssygt meget sukker og drikker rigtig meget sodavand, fordi det er meget billigt. Vi skal have dem til at børste tænder, og så skal vi trække tænder ud, fortæller tandplejer Lisbeth Tjellesen, der sammen med sin tandplejekollega Tessa bruger tre uger af sin ferie på den gode sag.

85 procent af de filippinske børn har i gennemsnit mellem tre og fire huller, og mindst to af hullerne går helt ind i nerven. Der er derfor et massivt behov for humanitært tandplejearbejde, så børnene kan blive lettet for deres kroniske tandsmerter.

Et stort ønske at hjælpe
Tandplejeindsatsen på Filippinerne er etableret og koordineret af det dansk/norske missionærpar Elisabeth og Flemming Hansen. De koordinerer blandt andet tandlæge og tandbørstningsprogrammer og en række andre humanitære indsatser. De står bag Rise Above Community Center, der blandt andet indeholder en tandlægeklinik.

- Vi skal bo på community centret og være en del af livet der. Vi kan næsten ikke vente, for nu er det tæt på. Det har altid været et stort ønske for mig at komme ned og lave frivilligt arbejde. Men når man har børn og mand, så giver det nogle begrænsninger. Men så kom den her mulighed, og så slog jeg til. Nu er chancen der, og så er det bare om at gribe den. Jeg er sikker på, at vi bliver et supergodt team, siger Lisbeth Tjellesen, der har 30 års erfaring fra børnetandplejen.

Guldkroner doneret
Tandlægen.dk Allerød igennem de seneste fem år indsamlet guldet fra de tænder, deres patienter har fået trukket ud og doneret det til projektet. Det har givet 118.000 kroner de seneste to år, men klinikken fortsætter indsamlingen fremover også.

- Det er dejligt at så mange af vores patienter gerne vil bidrage til indsatsen på Filippinerne, og derfor giver os lov til at beholde guldet, for der mangler alt dernede, siger Lisbeth Tjellesen.

Alle har mulighed for at give et bidrag. For 70 kroner kan ti børn få tandbørste, tandpasta og ormekur til et års forbrug. Du kan give et bidrag ved at indbetale via MobilePay til nummer 84088 og skrive »Allerød« i kommentarfeltet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede