16. maj 2021
Demenskonsulenterne i Allerød Kommune Nanna Neerdal og Lene Mosegaard Jensen fortæller om demens foran Kvickly på M.D. Madsensvej i Allerød 12. maj.
Demenskonsulenterne i Allerød Kommune Nanna Neerdal og Lene Mosegaard Jensen fortæller om demens foran Kvickly på M.D. Madsensvej i Allerød 12. maj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Symbol skal hjælpe mennesker med demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Symbol skal hjælpe mennesker med demens

Nyt symbol skal gøre livet trygt for folk med demens

Allerød - 30. april 2021 kl. 07:46

Allerød Kommune har sammen med Demensvenligt Nordsjælland været med til at udvikle Danmarks nye nationale demenssymbol. Symbolet bliver offentliggjort i uge 19, som er den nationale uge for demens.

"Formålet er, at symbolet kan være med til gøre en forskel og gøre det tryggere for mennesker med demens at færdes i det offentlige rum - og for alle andre at hjælpe. For at demenssymbolet skal give mening, kræver det, at folk ved, hvad de skal gøre, når de møder nogen, der bærer det. Den forståelse skal Alzheimerforeningens Demensvenner hjælpe med," skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

En gruppe unge med demens har været blandt nogle af de borgere, der har været med til selve udformningen af symbolet. Gruppen har siden juni 2020 drøftet talrige symboler, farver, former og fortællingen om diverse symboler. Endeligt er symbolet i en fysisk prototype-udgave blevet testet af andre grupper af mennesker med demens i hele landet.

Det har også været vigtigt at få fagfolk, som demenskoordinatorer og -konsulenter med i udvikling og udrulning, og demenskonsulenterne i Allerød Kommune Nanna Neerdal og Lene Mosegaard Jensen har været med fra starten. De to vil 12. maj kl. 13 til 16 stå klar til en snak om demens foran Kvickly på M.D. Madsensvej i Allerød.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?