23. oktober 2020
Den kommende supercykelsti Farum-Allerødruten forventes helt færdig til næste år.
Den kommende supercykelsti Farum-Allerødruten forventes helt færdig til næste år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Supercykelstier baner vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Supercykelstier baner vejen
Opdateret 29. august 2018 kl. 14:14
Allerød - 29. august 2018 kl. 13:55
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Allerød Kommune anlægger i samarbejde med staten en del af den kommende supercykelsti Farum-Allerødruten. De nye, enkeltrettede cykelstier i begge sider af vejen skal gøre det nemmere for borgere at tage cyklen frem for bilen. Den samlede rute forventes færdig i 2019. Anlægget af de konkrete cykelstier på Nymøllevej bliver indviet til oktober 2018.

arrow Læs også: Opgraderede cykelstier skal få folk ud af bilerne

- Hele netværket af supercykelstier i regionen er med til at få os omstillet til mere bæredygtige transportformer, og det er jeg glad for, at vi støtter op om i Allerød. Samtidig bevæger vi os mere og kommer ud i naturen, hvilket jo har stor betydning for vores sundhed, udtaler Miki Dam Larsen, som er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i Allerød Kommune og udtaler om selve projektet:

- Nymøllevej er en meget trafikeret vej, hvor der i dag er ringe forhold for cyklister. Anlægget af cykelsti i begge sider af vejen på en 1,2 kilometer lang strækning er derfor en markant forbedring for cyklisternes trafiksikkerhed. Ruten møder Allerødruten ved Sortemosevej, og herfra er der cykelsti videre mod Blovstrød, Hørsholm og Hillerød.

Farum-Allerødruten fik tilskud fra Vejdirektoratet i 2013. Herefter ønskede Allerød Kommune at ændre sin del af ruten, så den gik langs Nymøllevej i stedet for gennem Lillerød by, hvilket blev godkendt i 2015. Den første del af ruten i Allerød Kommune blev udført i 2015, hvor Bregnerød Skovvej blev lavet til 2-minus-1-vej med bump og solcellelys.

arrow Ny supercykelsti tager form
20. juli 2018 kl. 05:05 Opdateret: kl. 17:15
arrow På en supercykelsti kan du suse afsted
25. maj 2018 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?