14. juli 2020
Der blev passet på bilerne udenfor kirken ved fem konfirmationer i Allerød i år, da en privat borger tog initiativ til en frivillig vagtordning. Foto: Jacob Beer
Der blev passet på bilerne udenfor kirken ved fem konfirmationer i Allerød i år, da en privat borger tog initiativ til en frivillig vagtordning. Foto: Jacob Beer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesfuld vagtordning ved konfirmationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesfuld vagtordning ved konfirmationer
Opdateret 04. juni 2019 kl. 14:04
Allerød - 04. juni 2019 kl. 10:45
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En frivillig vagtordning i forbindelse med den kirkelige handling ved forårets konfirmationer har været en succes. Flere, end der var brug for, meldte sig.

arrow Læs også: Sikker konfirmation: Borgere laver vagtordning imod indbrud

I den forgangne weekend havde forårets sidste konfirmander deres store dag. Den begyndte i Engholmkirken. Og mens konfirmanderne, deres familie og venner var optaget inde i kirken, passede en gruppe frivillige på de biler, som kirkens gæster havde parkeret udenfor.

De frivillige havde meldt sig til at holde øje via Facebookgruppen »Allerød Kommune - hjælp hinanden« og gruppens administrator Jacob Beer takker nu for den store indsats.

»I dag gennemførte vi sæsonens sidste vagtrunde. Det har været super hyggeligt at hilse på jer, der gav en hånd med - og dejligt at være med til at sikre en god konfirmation både for konfirmanderne, men også for gæsterne. Holdene har i kommunen gennemført fem runder hvor cirka 25 frivillige deltog. Super fedt alle«, skrev han søndag, da den sidste vagttjans var vel overstået.

Overfor Frederiksborg Amts Avis uddyber han:

- Jeg synes, det har været en super succes. Der har faktisk været tilmeldte, som har trukket sig igen, simpelthen fordi vi var nok. At det så overhovedet er nødvendigt er jo sørgeligt.

Nu håber han, at forældrene fremover kan stå for at arrangere vagtordningen. På Facebook foreslår han, at det eventuelt kan aftales på skolerne og i klasserne, hvordan man kan dele tjansen. Men hvis ikke det kan falde i hak, er han klar igen til næste forår.

- Så gentager vi selvfølgelig runderne næste år. Det kunne være fedt, hvis det rygtes, at bilerne i kommunen er sikret - i hvert fald til konfirmationerne. Og det er faktisk ret hyggeligt. Der er glade mennesker overalt. Det er herligt, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?