19. marts 2019
Vitus Woge Nielsen er netop blevet student på Allerød Gymnasium. I de tre år på skolen har han haft fokus på fællesskaber. Blandt andet fordi han mener, de skaber et frirum.   Foto: Anne-Mette Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Vitus Woge Nielsen er netop blevet student på Allerød Gymnasium. I de tre år på skolen har han haft fokus på fællesskaber. Blandt andet fordi han mener, de skaber et frirum. Foto: Anne-Mette Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Student med fokus på fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Student med fokus på fællesskabet
Allerød - 11. juli 2018 kl. 05:16
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fællesskaber skaber et frirum for, at folk kan være sig selv, mener 19-årige Vitus Woge Nielsen, der har haft fokus på det sociale i gymnasiet.

Pedellerne er i gang med at skifte lamper, men ellers er der tomt på Allerød Gymnasium. Ude på parkeringspladsen sidder Vitus Woge Nielsen og venter iført rød skjorte og Marshall-høretelefoner. Han er lige blevet student, og ved translokationen den 29. juni fik han en særlig bogpris af rektor Kirsten Schiellerup for sit sociale engagement på skolen.

Det er for denne sommer en uhørt kølig formiddag, så vi får lov til at sætte os indenfor, mens vi taler sammen om de tre år på Allerød Gymnasium. Tre år, der for ham i høj grad har handlet om fællesskabet.

Derfor har han både været involveret i festudvalget, i elevrådet, i gymnasiets bestyrelse og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Han har også været med i skolens musicals, ligesom han har deltaget i udvekslingsprogrammet med elever fra et gymnasium i Taiwan.

- Det er både noget personligt, der for mig har handlet om at møde elever fra andre klasser og årgange, fordi jeg måske ikke lige passede så godt ind i min egen klasse. Men det handler også om, at jeg synes, det er vigtigt, at man styrker fællesskabet og det sociale i gymnasiet, siger Vitus Woge Nielsen og fortsætter:

- Der bliver gået meget op i karaktererne, når man går i gymnasiet. Folk spørger til, hvad der står i huen, når man er blevet student. Mange går op i at sige de rigtige pointer i timerne for at få gode karakterer, så de kan komme ind på de rigtige uddannelser.

Og på den måde er gymnasiet blevet meget individuelt, synes den unge student.

- Jeg føler, at der er meget fokus på individet i tiden. Der er ikke så mange, der stikker ud. Folk er bange for det, fordi det kræver overskud, og de er mere optaget af at få gode karakterer og komme videre. Jeg synes, at fællesskaberne giver folk et større frirum for, at de kan være sig selv, siger han.

De frirum har Vitus Woge Nielsen været med til at prøve at skabe. Blandt andet i festudvalget, hvor han har været med til at arrangere AG Lounge, der har budt på for eksempel quiz-aftener, standup-optrædener, musik-aftener, DM i Bezzerwisser og brætspils-aftener.

Han har også været med til at arrangere den klassiske fodboldturnering AG League, hvor hver klasse stiller med et hold, ligesom lærerne gør.

Studenten, der dyrker fællesskaberne, har i øvrigt en studenterhue, der skiller sig ud.

Vitus Woge Nielsen har nemlig valgt at genbruge sin mormors studenterhue fra 1953 i stedet for at købe en helt ny.

Således er bunden af huen med skyggen og det røde bånd mormorens, og på indersiden af huen sidder bogstaverne »E H« for Esther Hansen. Vitus' mormor røg en del, og derfor var huens hvide overdel gulnet. Så i stedet har Vitus kæreste hæklet en ny hvid overdel, som er blevet sat på.

Han har blandt andet valgt denne særlige model i studenterhue, fordi han ikke havde lyst til at give mellem 800 og 1300 kroner for en af de nye.

- Så var det også lidt hyggeligt at sidde og lave. Jeg kan også godt lide, at det er genbrug, og at der er en historie bag. Og så synes jeg i øvrigt, at den er flottere end de andre, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede