15. december 2018
I 2015 efter Alice Buchhaves død blev en række af billedhuggerens værker udstillet. Og i år, hvor hun ville være blevet 100 lægger Kirkehavegaard igen lokaler til en udstilling med Alice Buchhaves værker.
gallery icon

Se billedserie

I 2015 efter Alice Buchhaves død blev en række af billedhuggerens værker udstillet. Og i år, hvor hun ville være blevet 100 lægger Kirkehavegaard igen lokaler til en udstilling med Alice Buchhaves værker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor, lokal kunstner mindes 100 år efter sin fødsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor, lokal kunstner mindes 100 år efter sin fødsel
Allerød - 14. marts 2018 kl. 15:16
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år er det 100 år siden, den lokale kunstner Alice Buchhave blev født. Og det skal markeres, mener Lokalhistorisk Arkiv & Forening i Allerød Kommune (LAFAK), der står for en mindeudstilling i arkivets lokaler på Kirkehavegaard.

Allerede i 1994 testamenterede Alice Buchhave sine figurer, tegninger og mosaikker til LAFAK, og da hun i 2001 flyttede fra Kirkevænget til plejehjemmet Solvænget, fik arkivet en hel del af de større skulpturer og mosaikker, som hun ikke kunne finde plads til i sit nye hjem. Samtidig skrev hun en oversigt med historien bag den enkelte genstand. Hvornår den var lavet, hvem der var model, og så videre. Derfor kan mange af de historier også læses på de udstillede værker.

Alice Buchhave blev født i 1918 og læste til lærer på Zahles Seminarium. I 1950 kom hun til Lillerød Skole, hvor hun blev en elsket lærer og kollega. Hun arbejdede som lærer på Lillerød Skole hele sit arbejdsliv og uddannede sig sideløbende som billedhugger. Hun brugte mange af sine elever som modeller, og man kan se hendes kvinde- og børneskulpturer flere steder i kommunen. Blandt andet foran Plejecenter Lyngehus.

Det er også Alice Buchhave, der har lavet mosaikken af Allerød Kommunes byvåben. Det skete i forbindelse med opførelsen af det gamle rådhus på Rådhusvej. Da rådhuset flyttede til Bjarkesvej, flyttede mosaikken med, og den kan stadig ses på væggen i borgerportalen.

Fra 1978 til 1981 arbejdede Alice Buchhave med de to store bronzeskulpturer »Munken« og »Gøglerpræsten med sine gøglere«, der begge står i Løgumkloster. I 1988 kom »Brøndby-moren«, som fik plads i Brøndbyøster.

Udstillingen på Kirkehavegaard med Alice Buchhaves værker åbner lørdag den 17. marts klokken 14. Det er formanden for Kultur- og ldrætsudvalget, Viggo Janum, der åbner udstillingen til minde om den store, lokale kunstner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk