16. december 2017
»Ægyptisk stol med sol« hedder det ene af Karl Aage Rigets værker, som er på vej til skulpturoparken i Allerød. Den er udført i bronze, kobber og messing og er 1,5 meter høj.
gallery icon

Se billedserie

»Ægyptisk stol med sol« hedder det ene af Karl Aage Rigets værker, som er på vej til skulpturoparken i Allerød. Den er udført i bronze, kobber og messing og er 1,5 meter høj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor donation fremmer skulpturparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor donation fremmer skulpturparken
Allerød - 08. august 2017 kl. 05:58
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks store skulpturer og to relieffer udført af Karl Aage Riget er blevet doneret til Skulpturpark Allerød.

I flere år har Kjeld Schouboe og Jørgen Warberg drømt om at skabe en skulpturpark i og omkring tennisanlægget på Rørmosevænget. Og med en stor donation fra enken til billedhugger og maler Karl Aage Riget ser drømmen nu ud til at blive en realitet.

Siden 2015 er skulpturparken langsomt vokset frem som en integreret del af tennisanlæggets landskab, og om kort tid bliver den seks store skulpturer og to relieffer større. Kunstværkerne er udført af den kendte danske kunstner Karl Aage Riget, som døde i 2001, og de er blevet doneret til parken af hans enke Vibeke Riget.

Det sker ud fra et ønske om at fremme bestræbelserne på at skabe en skulpturpark med værker af betydningsfulde danske og internationale kunstnere, fortæller Kjeld Schouboe, der er formand for Skulpturparken Allerød og i øvrigt indehaver af en stor, privat kunstsamling.

- Jeg har jo beskæftiget mig med kunst som en hobby i mange år og har gode venner indenfor kunstverdenen. Blandt andet Vibeke Riget, og hun synes, vores ide er så glimrende, at hun gerne vil støtte den. Derfor, synes hun, vi skulle have skulpturerne og stille dem op herude. I stedet for at sælge dem vil hun hellere give dem væk, mens hun lever, så de bliver bevaret rigtigt, og så nogle får lov til at kigge på dem, siger han.

Værkerne vil i løbet af de næste tre-fire uger blive transporteret til Allerød. Det er en omfattende og dyr opgave at flytte de store skulpturer, som kræver både lastvogne, kranvogn og mandskab.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk