26. februar 2021
Næstformand i Skulpturparken-Allerød, billedhugger Ole Madsen, snakker med entreprenøren under prøve-anbringelsen af de fire granitsten, der udgør springvandet. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Næstformand i Skulpturparken-Allerød, billedhugger Ole Madsen, snakker med entreprenøren under prøve-anbringelsen af de fire granitsten, der udgør springvandet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Springvand tager form i skulpturpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Springvand tager form i skulpturpark
Allerød - 20. januar 2021 kl. 11:11
Af Martin Stokkebro Moestrup

Arbejdet med at etablere et springvand i Skulpturparken-Allerød lige ved den stadig forholdsvis nye tennishal er i fuld gang.

Skulpturdelen af springvandet består primært af fire store granitblokke, der i december blev prøveanbragt, så man nu ved, hvor de skal placeres i forhold til hinanden.

Det fortæller formand for skulpturparken Jørgen Warberg.

"Der blev rammet jernspyd ned gennem de sprinklerrør, der er ført gennem hver enkelt sten. Herefter blev stenene løftet bort igen, efterladende de farvede jernspyd som markører for blokkenes placeringen. Herefter blev der gravet ud til pumpe og brønd samt de vandrør, der skal lede vandet frem til stenenes sprinklerrør," forklarer han.

Han forventer, at vvs-arbejdet med montering af vandrør kommer til at foregå her i januar, hvorefter brolæggerarbejdet med udførelse af et bassin til fontæne-stenene kan gå i gang.

"Sluttelig hejses stenene tilbage på plads og monteres svarende til den markerede placering, og så håber jeg vandet kan springe som en lyst, lyder det fra formanden.

Springvandet er lavet af kustneren Joseph Salamon og stod i mange år ved Værløse Rådhus. Da rådhuset ikke længere havde plads til det, overtog Skulpturparken-Allerød det i 2016, men det er altså først, at man har fundet finansiering til at få det etableret.

Åbne døre i gang igen

Også et andet sted i skulpturparken er der gang i arbejdet. Skulpturen Åbnn Døre af billedhuggeren Eli Benveniste er i gang med at blive sat ordentligt på plads, efter at jorden var skredet under den store og meget tunge skulptur. Arbejdet har været på pause grundet coronasmitte hos entreprenøren, men det gik i gang igen kort før jul.

Udover springvandet er også skulpturen Åbne Døre ved at blive genrejst i skulpturparken. Der mangler nu at blive støbt gulvet og hejst huset, der omkranser de fire søjler, på plads. Privatfoto

Fundamentet er nu sikret og fire søjler, der før stod skævt, står nu igen lodret (se billedet). Næste skridt er at støbe et nyt gulv og herefter genskabe huset, der omkranser søjlerne, oplyser Jørgen Warberg.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?