25. april 2019
Ridelejren på Stutsborg Ridecenter er i fuld gang med høj sol og godt humør. Med en stor fælles interesse for heste, har pigerne meget at snakke om.Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Ridelejren på Stutsborg Ridecenter er i fuld gang med høj sol og godt humør. Med en stor fælles interesse for heste, har pigerne meget at snakke om.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerferien starter på hesteryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerferien starter på hesteryg
Opdateret 09. juli 2018 kl. 13:18
Allerød - 09. juli 2018 kl. 07:42
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år var ridelejrene, der afvikles i de to første uger af skolesommerferien på Stutsborg Ridecenter, en våd fornøjelse. Men i år har lejren, der bliver afviklet i to omgange, været velsignet med sol og varme. Så de i alt 113 børn i alderen seks til 20 år har ikke haft problemer med at holde teltene i deres lejr tørre denne gang.

- Vi føler os meget heldige, at vi har kunnet gennemføre med høj sol i mange dage, siger Marie Kirk Andersen, der sammen med sin mand Peter ejer Stutsborg Ridecenter.

I teltlejren bag ved ridebanerne sover både ridelejr-deltagere og undervisere. Hegnet støder lige op til folden med de cirka 50 rideskoleponyer og -heste, som deltager på ridelejren. På lejrene begynder dagen klokken 7.30, når deltagerne bliver vækket, så de kan hente ponyerne og hestene på folden. Når de er kommet tilbage, spiser deltagerne morgenmad, mens hestene også får deres morgenmad.

I løbet af de fem dage, som hver ridelejr varer, er der en varieret plan for, hvad deltagerne skal igennem. De skal blandt andet træne spring og dressur, ligesom de laver ponylege, rider i skoven, laver orienteringsridt samt balance- og yogaøvelser til hest.

Undervejs bliver der også tid til strigle-konkurrencer eller indkøb af rideudstyr i den lokale butik, ligesom den intensive ridetræning suppleres med andre hyggelige hestesysler. Mad-bedstemødre sørger hver dag for, at der er mad og drikke til deltagerne, som i år har haft brug for ekstra mange kander saftevand for at holde væskebalancen ved lige i varmen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede