16. januar 2019
Grønærterne fra Molevitten hjalp hinanden og Danmarks Naturfredningsforening med at samle affald i Lynge. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Grønærterne fra Molevitten hjalp hinanden og Danmarks Naturfredningsforening med at samle affald i Lynge. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Søde grønærter samlede skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Søde grønærter samlede skrald
Opdateret 17. april 2018 kl. 07:43
Allerød - 17. april 2018 kl. 05:33
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 22. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet, og tusindvis af frivillige borgere samler affald op fra naturen i deres lokalområde.

Mandag tog borgmester Karsten Längerich (V) og børnehavegruppen Grønærten fra Børnehuset Molevitten forskud på indsamlingen, da de mødtes på naturområdet bag Super Brugsen i Lynge for at samle affald.

- Vi har alle et ansvar for ikke at lade affald ligge i naturen og huske at samle op efter os. Allerød er jo et dejligt sted med masser af skov og grønne områder, og det skal vi passe godt på, sagde borgmester Karsten Längerich, da han mødtes med børnene.

De fik også selskab af Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdeling, og udstyret med gule veste og gennemsigtige affaldssække gik de ivrigt på jagt efter skrald på de grønne arealer. Og borgmesteren var imponeret over Grønærternes indsats.

- Jeg vil gerne opfordre alle til at deltage i affaldsindsamlingen den 22. april eller selv arrangere affaldsindsamlinger. Børnene fra Grønærten er jo rigtig gode forbilleder, og jeg har kun set stort engagement og fokus her i dag. Så stor ros til alle børnene, sagde Karsten Längerich.

Også Hans Philipsen, som er affaldskoordinator for Danmarks Naturfredningsforening i Allerød var imponeret over børnenes iver.

- Vi hjælper dyrene ved at samle affaldet op, og vi hjælper os selv og hinanden til at få nogle bedre naturoplevelser i en ren natur. Det er flot, at sådan nogle små størrelser allerede er så miljøbevidste. De her børn er gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen, sagde han.

Tilmelding til affaldsindsamlingen på søndag er ikke nødvendig, og alle kan være med. Medbring gerne selv handsker. DN Allerød uddeler affaldssække og veste til alle deltagere. For yderligere informationer kan man kontakte Hans Philipsen på telefon 2010 5616.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk