14. juni 2021
Foto: Martin Stokkebro
Foto: Martin Stokkebro
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitten stiger igen: - Nedlukning ville ikke være til at bære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitten stiger igen: - Nedlukning ville ikke være til at bære
Allerød - 18. maj 2021 kl. 11:23
Af Anne-Mette Rasmussen

De sidste par uger er coronasmitten atter steget i Allerød. Mandag viste opgørelsen, at der er i de seneste syv dage var registreret 51 smittede i Allerød, hvilket svarer til 199 per 100.000 indbyggere.

Udviklingen bekymrer borgmester Karsten Längerich (V).

- Det er bekymrende, at smitten er steget i Allerød, og vi har nu dobbelt så mange smittede som for to uger siden. Vi er fortsat et stykke fra at skulle lukke ned, men udviklingen går pt. den forkerte vej, udtaler han i en pressemeddelelse, som kommunen har sendt ud om situationen.

Som noget nyt korrigerer man nu for, hvor stor testaktiviteten er i kommunen, og når man tager højde for hvor mange, der lader sig teste, har Allerød Kommune en testkorrigeret incidens på 117.

Hvis Allerøds testkorrigerede incidens overstiger 250, skal både skoler, dagtilbud, gymnasium, fritids- og kulturaktiviteter og potentielt set også det lokale erhvervsliv lukke ned.

Allerød oplever flest smittede i Lillerød og i Blovstrød og flest smittetilfælde blandt børn og unge.

Aktuelt er Allerøds ældste smittede 62 år, og dermed er der ingen smittede i den ældre del af befolkningen. Sidstnævnte som en naturlig følge af vaccinationsprogrammet.

- Reglerne for nedlukning er fastlagt af Folketinget, og dem kan vi ikke gøre noget ved. Vi kan til gengæld stå sammen om at begrænse smitteudbruddet i Allerød. Det gør vi ved ikke at samles i store forsamlinger, fortsat at bruge sprit, holde afstand og blive testet. Vi har tre testcentre i en forholdsvis lille kommune. Vi har også en forventning om, at vi i denne uge begynder at tilbyde test på skolerne for børn over 12 år. Så mulighederne for at lade sig teste er rigtig gode i Allerød og det er afgørende, at vi benytter os af de muligheder, siger Karsten Längerich og tilføjer:

- Det vil ikke være til at bære, hvis vi kommer til at skulle lukke Allerød ned igen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM