14. november 2019
»Åbne Døre« skal tages helt bogstaveligt. Den nye skulptur besigtiges her af Kjeld Schoubue, en af stifterne af Skulpturparken-Allerød.
gallery icon

Se billedserie

»Åbne Døre« skal tages helt bogstaveligt. Den nye skulptur besigtiges her af Kjeld Schoubue, en af stifterne af Skulpturparken-Allerød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulpturparken udvider fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturparken udvider fortsat
Allerød - 11. juli 2019 kl. 05:35
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For omkring to måneder siden kunne Skulpturparken-Allerød glæde sig over en ny skulptur, da den norsk-fransk-danske kunstner Gunnar Palander skabte en 6-7 m høj rørskulptur ved navn »Amfora«. Det skete under kunstnerens fire uger lange ophold mellem tennisbanerne i skulpturparken.

Nu er en ny skulptur så at sige kommet på banen. Den hedder »Åbne Døre«, og den er udført af den internationalt kendte danske billedhugger Eli Benveniste. Gennem en flot bevilling fra et privat fond, har vfolkene bag skulpturparken fået en enestående mulighed for at flytte den store, originale skulptur fra Falster til Allerød, hvor værket forventes opstillet i slutningen af denne måned.

Den nye skulptur, »Åbne Døre«, er udført i hvidmalet armeret fiberbeton, som en opgave for Statens Kunstfond i 1993-94. Værket er udformet som en kubisk lille bygning (320 x 250 x 250 cm), som man kan gå ind i, og den har karakter af en vandkunst med indvendige søjler beklædt med mosaikker af potteskår fra Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Skulpturen blev oprindelig opstillet i Valbyparken, men senere solgt til privatpersoner og har de sidste mange år været opstillet på Falster. Den store og tunge skulptur kræver nedtagning af en specialist på opstillingsstedet samt specialtransport med lastbil, før den kan genopstilles i Allerød, som er planlagt til 22-23. juli.

Kunstneren bag værket er billedhuggeren Eli Benveniste, der er født i København i 1961. Hun er autodidakt og debuterede i 1988 på Veksølund-udstillingen. I 1995 blev hun medlem af Koloristerne. Ler, bronze og glas er Benvenistes foretrukne materialer. Hun har udført flere udsmykningsopgaver. bl.a. til Rødovre Rådhus og Panum Instituttet i København. Eli Beneviste modtog i 2000 Astrid Noacks Billedhuggerlegat. Hun er bosiddende i Italien sammen med sin mand, billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen.

Skulpturparken-Allerød blev på privat initiativ etableret i 2015 inden for rammerne af den ca. 10 tønder land store Allerød Tennispark på Rørmosevænget.

Det er formålet med dette kulturprojekt at udstille store og betydelige værker af danske og internationale kunstnere. Skulpturparken rummer på nuværende tidspunkt 13 skulpturer fordelt på kunstnerne Bent Sørensen, Karl Aage Riget og Jun-Ichi Inoue - og nu også snart Eli Benveniste.

Flere kunstværker repræsenterende Børge Jørgensen, Joseph Salamon, Karl Aage Riget og Jørgen Haugen Sørensen forventes opstillet i løbet af nogle måneder, hvorved antallet kommer op på ca. 20.

grafik køb billede