3. juni 2020
Der er stadig mange spørgsmål, Allerød Kommune skal have svar på, inden en genåbning af institutioner og skoler kan planlægges i detaljer. Foto: Allan Nørregaard
Der er stadig mange spørgsmål, Allerød Kommune skal have svar på, inden en genåbning af institutioner og skoler kan planlægges i detaljer. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler og institutioner kan åbnes, men der er stadig mange spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler og institutioner kan åbnes, men der er stadig mange spørgsmål
Allerød - 07. april 2020 kl. 11:59
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der mangler stadig svar på en række spørgsmål, før Allerød Kommune har klarhed over, hvordan skoler og institutioner kan genåbnes i næste uge. Efter statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag aften fortalte, at vuggestuer, børnehave og skoleklasser fra 0.-5.-klasser kan genåbnes, har Allerød Kommune fået travlt med at planlægge en genåbning.

- Vi regner med, vi kan være klar til at åbne i næste uge, men spørgsmålet er i hvilket omfang. Pt. mangler vi fortsat både udmeldinger fra sundhedsmyndighederne i forhold til de ting, statsministeren omtalte på pressemødet, og vi mangler også nogle nærmere rammer fra Børne- og Undervisningsministeriet, siger Morten Bøgelund, direktør i Allerød Kommune.

Han understreger, at Allerød Kommune fortsat er i fuld gang med at planlægge en genåbning.

- Vi har holdt møde i vores kriseberedskab, og vi holder møder med skoleledere og klyngeledere, så vi går slag i slag frem mod en åbning ud fra de rammer, der nu engang bliver meldt ud, siger Morten Bøgelund.

På fredag er Børne- og Skoleudvalget indkaldt til ekstraordinært møde, hvor der skal træffes beslutning om genåbning af skoler og daginstitutioner. Inden da håber Allerød Kommune at have svar på en række centrale spørgsmål.

- Det, vi mangler at få afklaret, er blandt andet nogle rammer omkring, om det er fuld åbningstid, forskudt åbningstid, hvordan det er med de fysiske rammer i forhold til børnene, om der skal sættes et vist antal kvadratmeter af pr. barn. Det er nogle spørgsmål, der er opstået på baggrund af statsministeren udmelding. Derfor har vi endnu ikke svar på, hvordan åbningen bliver, men det er indiskutabelt, at der bliver en åbning, forklarer direktøren.

Samtidig skal Allerød Kommune i gang med at skaffe værnemidler.

- Noget af det, vi gjorde ret tidligt, var at tømme skoler og dagtilbud for værnemidler, så de kunne sikres til vores plejehjem. Men de skal jo tilvejebringes, inden vi kan åbne institutioner og skoler, så alle forholdsregler er, som de skal være i forhold til de sundhedsfaglige perspektiver, siger Morten Bøgelund.

Og både medarbejdere og politikere i Allerød Kommune må forberede sig på en arbejdsom påske.

- Vi er i den grad på arbejde hele påsken. Det er godt nok online, men der er masser af planlægningsarbejde på baggrund af denne her udmelding, siger Morten Bøgelund.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?