20. januar 2018
De kommunale skoler i Allerød får de penge tilbage, som de blev efterreguleret sidste år på grund af elevafgang til privatskolen. For Lynge Skoles vedkommende er det knap 820.000 kroner. Foto: Allan Nørregaard
De kommunale skoler i Allerød får de penge tilbage, som de blev efterreguleret sidste år på grund af elevafgang til privatskolen. For Lynge Skoles vedkommende er det knap 820.000 kroner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler må selv bestemme over penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler må selv bestemme over penge
Allerød - 15. marts 2017 kl. 05:15
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerøds kommunale skoler må selv bestemme, hvordan de vil bruge de tilsammen tre millioner kroner, som politikerne mener, de skal have tilbage efter en budgetregulering på samme beløb sidste år. Sådan er holdningen i Børn- og Skoleudvalget.

- Vi har valgt at indstille til Økonomiudvalget og byrådet, at skolerne får de tre millioner kroner tilbageført efter et princip om, at de får det tilbage, som de blev efterreguleret sidste år. Og at skolerne selv må prioritere, hvordan de vil anvende midlerne. Jeg synes, der er en vis logik i, at når de selv må prioritere de svære ting, så må de også selv prioritere de gode ting, siger Miki Dam Larsen (S), der er formand for udvalget.

Den besked bliver vel modtaget i skolebestyrelserne.

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at vores ønske om selv at kunne disponere over pengene ser ud til at blive efterkommet. Det er for de fleste skolers vedkommende på personalesiden, vi er pressede, siger Lau Gottschalk Nygaard, der er formand for skolebestyrelsen på Lillevang Skole.

Som nævnt får den enkelte skole det beløb tilbage, som den sidste år blev efterreguleret i forbindelse med tab af elever til Allerød Privatskole. Det betyder, at Blovstrød Skole kan se frem til 63.033 kroner, mens der er 333.001 kroner på vej til Skovvang-matriklen og 383.968 kroner til Ravnsholt-matriklen. Lillerød Skole står til at få 542.801 kroner tilbage.

Den største efterregulering fik sidste år Lynge Skole og Engholm-matriklen, som nu kan se frem til at få de henholdsvis 819.606 kroner og 855.828 kroner tilbage.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk