26. maj 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler åbner: De ældste Allerødbørn må vente lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler åbner: De ældste Allerødbørn må vente lidt endnu
Opdateret 18. maj 2020 kl. 14:38
Allerød - 16. maj 2020 kl. 11:13
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De ældste elever i Allerøds folkeskoler må vente lidt endnu med at komme i skole igen efter coronanedlukningen. Der er ellers åbnet op for, at de ældste årgange i landets folkeskoler kan vende tilbage til klasseværelserne mandag den 18. maj, men i Allerød får eleverne i 8. og 9. klasse først undervisning fra mandag den 25. maj.

Tirsdag og onsdag skal 6. og 7. klasserne fire timer i skole, men resten af ugen er der ingen skole på grund af kristi himmelfartsdag. Tirsdag og onsdag er eleverne i 8. og 9. klasse inviteret på besøg til socialt samvær og orientering på skolerne.

Skolerne får nemlig brug for mere tid til at planlægge, hvordan undervisningen skal foregår, fortæller Nikolaj Rachdi Bührmann (SF), formand for børne- og skoleudvalget i Allerød.

- De tre dages planlægning i næste uge er helt nødvendige - der er tale om en meget stor planlægningsmæssig opgave, siger han i en pressemeddelelse fra Allerød Kommune.

For de yngste elever i 0.-5. klasse fortsætter det, der nu er blevet en ny normal, nemlig undervisning fra klokken 8 til 13. De ældste elever kan forvente 20 timers ugentlig undervisning fra den 25. maj, fordelt på minimum 5 dage.

Fra tirsdag i næste uge åbner også SFO'en på Allerøds skoler igen, frem til kl. 15. Og der åbnes mulighed for, at børnene kan være i SFO helt frem til klokken 17 fra den 25. maj, fremgår det af pressemeddelelsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?