29. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole får hjælp til sunde madpakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole får hjælp til sunde madpakker
Allerød - 20. november 2020 kl. 14:40

støtte På med forklæderne. Eleverne i fjerdeklasserne på Lillevang Skole afd. Skovvang skal i skolekøkkenet og lave sunde madpakker til hinanden. Råvarerne bliver der råd til takket være en donation på 2.500 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

"Vi søger midler til at gennemprøve en sund frokostordning på 4. årgang. hvor børnene har en kedelig tendens til at 'glemme' madpakken eller smide den ud. I en periode skal eleverne i køkkenet og lære at lave sunde og lækre madpakker til hinanden. Det er nu, vi skal sætte ind for at give børnene sunde frokostvaner, der kan vare ved gennem hele deres skoleforløb," skrev Anja Kamstrup i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat.

Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning, der har til formål at fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til uddelingen af legater her i november var der 400 ansøgninger fra 313 skoler.

"Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 40 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret," siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. Ved den seneste uddeling her i november blev der doneret beløb fra 1.500 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 145.000 kr.

Jk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?