14. juli 2020
Det er altid stemningsfuldt, og mange mennesker møder op for at være med, når bymidten juletræ på Øen tændes. I år sker det fredag den 29. november. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Det er altid stemningsfuldt, og mange mennesker møder op for at være med, når bymidten juletræ på Øen tændes. I år sker det fredag den 29. november. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal du være med til at tænde juletræer? Her sker det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du være med til at tænde juletræer? Her sker det
Allerød - 26. november 2019 kl. 06:24
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som traditionen foreskriver det, skal juletræet tændes i både Lillerød, Blovstrød og Lynge. Lillerød lægger for, når juletræet i bymidten tændes på Øen fredag den 29. november klokken 16.30.

Den Kongelige Livgardes Tamburkorps kommer og spiller, julemanden er med, og nissekoret synger. Arrangementet kombineres med black friday, og derfor holder bymidtens butikker åbent til klokken 20.

I Blovstrød tager juletræstændingen sit udspring i kirken. Det sker søndag den 1. december, der er første søndag i advent, hvor kirken fejrer sit nytår, og nedtællingen til juleaften begynder.

Arrangementet indledes med en gudstjeneste med Mathias Harding klokken 15.15. Byens børn bærer lys ind i kirken, og alle børn, der vil hjælpe med det, mødes i sognegården klokken 15.

Efter gudstjenesten, cirka klokken 16, tændes det store juletræ på kirkepladsen, FDF-orkestret spiller julehits, og der serveres gløgg og æbleskiver til alle.

Udover at tænde juletræet bliver sat lys på kirken, så den lyser op i december-mørket.

Første søndag i advent danner også rammen om juletræstændingen i Lynge, hvor begivenhederne ligeledes begynder i kirken. Klokken 15.15 er der adventsandagt, og klokken 16 fortsætter forsamlingen i fakkeloptog gennem byen med Copenhagen Brass i spidsen.

Første stop bliver ved Lynghøj Centeret, hvor juletræet tændes cirka 16.15, inden turen går videre til Lyngehus. Der bliver der spillet julemelodier, og der kommer naturligvis lys i plejecenterets juletræ.

Omkring 16.50 når optoget Lynge Bytorv, hvor der er æbleskiver og glögg til alle voksne samt slikposer til børnene. Copenhagen Brass spiller julesange, og Lynge-Uggeløse Kirkers børnekor synger.

17.40 holder sognepærst Martin Corfix og borgmester Karsten Längerich taler, og juletræet tændes. Arrangementet afsluttes med festfyrværkeri klokken 18.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?