22. marts 2019
Det var et imponerende syn, da de mange demonstrerende bevægede sig fra M.D. Madsensvej mod rådhuset på Bjarkesvej. På Kollerødvej blev forsamlingen til en flere hundrede meter lang slange. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Det var et imponerende syn, da de mange demonstrerende bevægede sig fra M.D. Madsensvej mod rådhuset på Bjarkesvej. På Kollerødvej blev forsamlingen til en flere hundrede meter lang slange. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne fra protest-demo: Borgerne vil ikke finde sig i Farremosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne fra protest-demo: Borgerne vil ikke finde sig i Farremosen
Allerød - 22. juni 2018 kl. 00:25
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 500 fremmødte ved torsdagens protestdemonstration viser, at mange borgere i Allerød står sammen om modstanden imod tung industri fra blandt andet SCT Transport i Farremosen.

arrow Læs også: Debat: Stakkels borgmester i stormvejr

Under en himmel, der ikke rigtig kan bestemme sig for, om den skal lade solen komme igennem, eller lade skyerne dryppe nogle dråber, stimler der sent torsdag eftermiddag flere og flere mennesker sammen på Øen for enden af M.D. Madsensvej.

- Vi vil ikke have tung industri i Farremosen. Vi vil have en fuld VVM-redegørelse, der giver et samlet billede af miljøkonsekvenserne, vi vil have alle fakta på bordet, og vi vil have fuld inddragelse af borgerne. Vores vision for Allerød er, at den bliver ved med at være grøn og ikke sort. Alt derude medfører gener for borgerne - og ligger endda ovenpå drikkevandsindvinding. Vi vil ikke finde os i det. Vi bliver selvfølgelig ved med at kæmpe imod. Vi giver ikke op, lyder det fra en af initiativtagerne til demonstrationen.

Blandt de fremmødte er blandt andet Karl Ravn og hustruen Bodil, der har boet i Allerød siden 1978. For første gang i deres liv deltager de i en protestdemonstration.

- Vi føler os virkelig trådt på. Ikke mindst på grund af den udvikling der har været i sagen, hvor politikerne overhovedet ikke vil kommunikere. De taler hele tiden om erhvervslivets rettigheder.Men hvad med vores rettigheder? Vi er skatteborgere og har boet her i kommunen i 40 år, siger Karl Ravn.

Da forsamlingen når rådhuset, griber talsmand for borgergruppen Thomas Frisch megafonen.

- Hvor er det utrolig flot med det enorme fremmøde. Det beviser bare, at der er en kæmpe opbakning til det, vi har gang i, siger han og fortsætter:

- Det er Allerødborgere, der står her og viser deres modstand, ikke kun beboere i Farremosen. Det må sende et signal til byrådet om, at det her vil vi ikke finde os i. Man fører ikke politik ved at ignorere borgerne.

Lige der torsdag aften er det svært for borgmester Karsten Längerich (V) og det øvrige byråd at ignorere de vrede borgere. Og de kommer da også ud på pladsen foran rådhuset. Karsten Längerich tager endda ordet, omend han selv med megafon har lidt svært ved at trænge igennem med sit budskab.

- Jeg kan godt forstå, at der er kommet så mange i dag, for det er en vigtig sag. Vi går alle op i vores miljø her i Allerød, når han at sige.

Inden borgmester og byråd forsvinder ind i Borgerportalen for at gå i gang med aftenens byrådsmøde, når Thomas Frisch at sige:

Vi håber og tror stadig, at I vil være villige til at indgå i en dialog med os. Der må være en reel politisk vilje til at finde en balance imellem industrien, vores miljø og borgerne i Allerød.

Læs hele reportagen i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Se også videoerne herunder fra torsdagens demonstration
arrow Farremosesagen: Bekymrende at drage paralleller til diktatur
19. juni 2018 kl. 05:36 Opdateret: kl. 17:00
arrow Debat: Allerød Kommune lader sig true af SCT
12. juni 2018 kl. 20:56 Opdateret: kl. 20:56
arrow Kritik sender miljøafgørelse retur
11. juni 2018 kl. 05:47 Opdateret: kl. 19:53

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede