31. juli 2021
Ida Lucia (t.v.) og Clara Marie Reesbøll er to af medlemmerne af Allerød Gymnasiums grønne udvalg, der er en af hovedårsagerne til tildelingen af det grønne flag.
gallery icon

Se billedserie

Ida Lucia (t.v.) og Clara Marie Reesbøll er to af medlemmerne af Allerød Gymnasiums grønne udvalg, der er en af hovedårsagerne til tildelingen af det grønne flag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nyt flag vajer over AG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nyt flag vajer over AG

Allerød Gymnasium er blevet tildelt Friluftsrådets grønne flag

Opdateret 16. juni 2021 kl. 09:18
Allerød - 15. juni 2021 kl. 16:45
Af Martin Stokkebro Moestrup Foto: Kenn Thomsen

Borgmesteren var til stede og rektor holdt tale, da Allerød Gymnasium mandag i denne uge kunne hejse et grønt flag som symbol på, at gymnasiet i det indeværende skoleår, der synger på sidste vers, har fulgt Friluftsrådets grønne program.

At rådet nu har tildelt det grønne flag til gymnasiet, skyldes ikke mindst en stor grøn interesse hos eleverne. Mens andre udvalg på gymnasiet typisk har en håndfuld medlemmer, har det grønne udvalg, der blev startet sidste skoleår, nemlig omkring 25 medlemmer. Det fortæller to af dem, Ida Lucia og Clara Marie Reesbøll.

"Det er en stor ting blandt unge, at det med klimaet ikke skal være en nedern ting, som vi ikke kan gøre noget ved, og hvor man ikke har en fremtid," forklarer Ida Lucia.

Pedel Michael Poulsen hejste flaget med hjælp fra Ida Lucia.

Derfor forsøger udvalget at sprede positivitet med deres grønne tiltag og har blandt andet uddelt økologiske slikkepinde, når elever har gjort noget godt for klimaet eller miljøet som for eksempel at samle skrald eller spise mere grønt.

"Vi vil gerne vise, at man kan gøre noget og komme væk fra den der opgivende attitude," siger Clara Marie Reesbøll.

Borgmester Karsten Längerich og rektor Anders Wind var begge til stede ved flaghejsningen.

Det grønne udvalg har blandt andet arrangeret affaldsindsamling, salg af genbrugstøj og sat fokus på madspild. Derudover har eleverne haft klimaforløb i undervisningen, forklarer Rikke Arnholtz, lærer på gymnasiet og ansvarlig for udvalget.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?