18. december 2018
11 farverige bogtårne pynter nu i Lillerøds bymidte. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

11 farverige bogtårne pynter nu i Lillerøds bymidte. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Bogtårne lyser op i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Bogtårne lyser op i bymidten
Allerød - 11. april 2018 kl. 15:03
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

11 såkaldte bogtårne blev tirsdag eftermiddag indviet i Lillerød bymidte. Bogtårnene er blevet dekoreret af 11 3. klasser fra kommunens skoler i samarbejde med kunstner Ole Grøn. Hver klasse har fået sin egen bog at arbejde med og har således læst bøgerne, inden de har illustreret hver deres lille litterære fyrtårn indenfor børnelitteraturen netop nu.

På de farvestrålende bogtårne kan man blandt andet se illustrationerne af klassikere som »Æsops fabler«, »Pippi Langstrømpe« og »Gummi Tarzan«. Derudover er der også blevet sat billeder på en lang række nyere børnebøger.

Bibliotekschef Annette Godt bød velkommen ved ferniseringen, som mange børn og deres voksne var mødt op til. Derefter var der tårnvandring, og børn og voksne kunne gå på jagt efter historierne iblandt de 11 bogtårne.

Bogtårnene er blevet til som en del af børnelitteraturfestivalen »Allerød Læser« og vil være udstillet i bymidten i en måneds tid.

Projektet er en opfølgning på sidste års projekt, hvor børn fra 10 forskellige daginstitutioner i kommunen dekorerede bogbænke, som ligeledes blev udstillet i bymidten. Udgangspunktet for deres illustrationer var også børnebøger, både klassikere og mere moderne udgaver. Og dengang var det også kunstneren Ole Grøn, der hjalp børnene med at udsmykke »lærredet«, som altså dengang var bænke formet som opslåede bøger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk