23. januar 2021
En af betjentene viser børnene sit politiskilt, mens børnene viser ham deres særlige hemmelige agent-kort. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

En af betjentene viser børnene sit politiskilt, mens børnene viser ham deres særlige hemmelige agent-kort. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 100 hemmelige agenter ledte efter spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 100 hemmelige agenter ledte efter spor
Allerød - 21. november 2020 kl. 09:33
Af Tekst: Martin Stokkebro Moestrup Foto: Jan F. Stephan

Der stod agenttræning på programmet for op mod 100 børn fra SFO Lillevang forleden.

Anledningen var projektet Læs for Sjov, som sfo'en samarbejder med Allerød Biblioteker om. Projektet løber frem til sommer, dette efterår med spiontema.

"Den overordnede tanke er, at børnene skal læse mere ved at lege sig ind i et spionunivers.

Spiondagen var en kæmpe succes og gik over al forventning. Det var sjovt og dejligt med en dag, hvor vi kunne slippe ungerne løs, og de kunne fise rundt og alt ikke behøvede at være så kedeligt på grund af corona.

Flere børn måtte ringe hjem og bede om at blive hentet lidt senere, så de kunne nå at være med til det hele," fortæller Gitte Klein, projektleder fra Allerød Biblioteker.

Blev trænet af politiet
Børnene var delt op i klasser og rendte rundt mellem tre poster, der hver gav dem et stempel i deres hemmelige agent id-kort. Ved den ene post mødte de to betjente fra Nordsjællands Politi, der lærte dem om fingeraftryk og om at finde og sikre spor i det hele taget. Efterfølgende skulle de ud og finde nogle spor, som betjentene havde gemt.

På en forhindringsbane i gymnastiksalen blev de udfordret fysisk til soundtracket fra Tom Cruise-agentfilmen Mission Impossible, mens de i "hjernevriderværkstedet" skulle løse forskellige opgaver.

"Vi havde blandt andet lånt 20 par farverige sko fra Røde Kors-butikken. Børnene skulle så se, hvilke sko der matchede hvilke af de fodaftryk, vi havde lavet, fortæller Gitte Klein.

Der er købt en række spionbøger ind til Læs for Sjov. Børnene har især gerne ville læse serien om den 10-årige Filip M. Lund, som er skrevet af børnebogsforfatter Ellen Holmboe. Hun har også skrevet en interaktiv spionføljeton specifikt til projektet, som børnene får et kapitel læst op af hver uge.

"Fortællingen aktiverer børnene og gør dem til hovedpersonerne i deres egen spionfortælling," fortælle Gitte Klein.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?