24. marts 2019
8.b fra Kratbjergskolen afdeling Ravnsholt i Allerød tester "Skolen i virkeligheden" på Garderkasernen i Høvelte. Foto: Tore G. C. Rich
gallery icon

Se billedserie

8.b fra Kratbjergskolen afdeling Ravnsholt i Allerød tester "Skolen i virkeligheden" på Garderkasernen i Høvelte. Foto: Tore G. C. Rich
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Skoleelever undervist af soldater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Skoleelever undervist af soldater
Opdateret 11. oktober 2018 kl. 06:20
Allerød - 11. oktober 2018 kl. 05:52
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

8.b fra Kratbjergskolen afdeling Ravnsholt i Allerød flyttede i går undervisningen ud på Garderkasernen i Høvelte, hvor soldater udfordrede dem med opgaver inden for matematik og samarbejde. Flere klasser kan følge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Klassen var nemlig udset til at teste et forsøg med »Skolen i virkeligheden«, hvor folkeskolen inddrager virksomheder, foreninger og andre interessenter.

- Vi har prøvet at skrue et program sammen, som, vi synes, giver mening for dem og for os. Det er en del af skolereformen. Vi skal teste, om det program, vi har lavet for dem, virker. Hvis ikke, så retter vi det til, så vi kan tilbyde det i fuld færdig form, formentlig i løbet af foråret, siger presseofficer i Den Kongelige Livgarde Thomas Helbro Reimann.

Han oplyser, at planen er at udbyde programmet til fire-seks skoleklasser i Allerød Kommune fra 7.-9. årgang, hvor hver skoleklasse så kan komme på besøg én dag.

I går fik eleverne først en briefing om forsvarets formål og opgaver, som en del af undervisningen i samfundsfag, og herefter blev de sendt ud på en »opgavemarch«, hvor det især var matematik, der kom i brug.

Eftermiddagsprogrammet bød på en samarbejdsopgave på den store græsplæne inde midt i kasernen. Eleverne blev opdelt i grupper, og hver gruppe fordelte sig på fire poster fra den ene side af græsplænen til den anden.

Her skulle de kommunikere en geometrisk tegning fra 1. post til 4. post én streg ad gangen ved hjælp af ord. Ved den første post fortæller en elev med tegningen, hvad den næste streg skal være til en løber, der løber hen til en radiomand, der tager imod beskeden og giver den videre til den næste radiomand, der giver beskeden videre til en løber, som afleverer beskeden til en tegner.

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 11. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: sn.dk/kobeavis

Det koster 19 kroner for en dagsadgang

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede