26. januar 2020
Formand for Allerød Tennisklub Morten Fritz Rasmussen (tv.) og borgmester Karsten Längerich (V) (th.). Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Formand for Allerød Tennisklub Morten Fritz Rasmussen (tv.) og borgmester Karsten Längerich (V) (th.). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Spadestik tager fat på gammel tennisdrøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Spadestik tager fat på gammel tennisdrøm
Allerød - 06. november 2018 kl. 22:56
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mere end 20 år har medlemmer i Allerød Tennisklub drømt om at få egen tennishal, de kunne spille i hele året. Tirsdag blev 1. spadestik taget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Så er der tag på tennishallen

Flere end 50 personer overværede spadestikket til Allerøds kommende tennishal, der giver medlemmerne i Allerød Tennisklub, Blovstrød Tennisklub og LUI Tennis i Lynge adgang til egne indendørs baner, i stedet for at være nødt til at leje baner i andre kommuner.

Totalentreprenør Ole Ibsen A/S bygger hallen, der koster kommunen 10,3 millioner kroner, bliver på knap 2200 m2 og får tre baner. Hallen bygges ved Allerød Tennisklub på et græsområde, der for det meste har ligget ubrugt, når ikke Cirkus Arena har slået telt op der.

Hallen skal stå klar i sommeren 2019, og når det bliver en realitet, er det en drøm, der har været længe undervejs, der går i opfyldelse.

Adskillige af de fremmøde var klubmedlemmer, blandt andet en mand, der fortalte, at han har været i klubben i 25 år, og at man har snakket om at få sådan en hal i alle årene.

Projektet kom for alvor til live i april 2016, da de daværende budgetforligspartier K, V, DF, Blovstrødlisten og Lea Herdal forpligtede sig til en række punkter, heriblandt at afsætte 10 millioner kroner til en tennishal i 2018. Pengene blev endeligt afsat året efter.

Mens kommunen bekoster byggeriet betaler de tre tennisklubber for driften. Det sker ved medlemmernes brug af banerne.

Ved indvielsen sagde Borgmester Karsten Längerich (V) blandt andet:

- Det er rigtig glædeligt, at vi står her i dag. Projektet har været på vej meget længe. Jeg ved ikke, hvornår man begyndte at tale om det, men det er i hvert fald 20 år siden. Der har været en del borgmestre inde over siden da. Det er godt, der nu er truffet en beslutning.

Han fortalte, at brugerne nu skal til at teste underlag andre steder, inden man beslutter sig for, hvilket underlag bygningens baner skal have.

- I Allerød er vi kendt for at have et bredt og stort foreningsliv. Det skal vi værne om. Tennishallen styrker rammerne. Det er positivt, sagde borgmesteren.

I sin tale glædede formand for Allerød Tennisklub Morten Fritz Rasmussen sig over de nye muligheder.

- Det er en kæmpe begivenhed for tennissporten i Allerød Kommune. Det er rigtig fedt at stå her i dag, sagde Morten Fritz Rasmussen og fortalte, at klubbernes medlemmer bruger 200.000 kroner på leje baner i Hillerød og Farum. De penge kan man i fremtiden i stedet bruge på egne faciliteter.

- Jeg tror, det er en tredobling af kapaciteten. Så når vi får lært vores medlemmer, at de skal bruge ketsjeren hele året, og får trukket spillere fra Hillerød og Farum hertil, så tror jeg, vi får fyldt hallen til bristepunktet.

Tidligere borgmester Erik Lund (K) var også til stede. Til januar har han 25-års jubilæum i byrådet, og han husker også projektet fra dengang.

- Jeg blev valgt ind på idrættens stemmer i 1993, fortæller han avisens udsendte.

Erik Lund var således en af arkitekterne bag den omtalte aftale i 2016 om blandt andet tennishallen.

- Vi har så mange unge og seniorer, der gerne vil spille her, det kan ikke være rigtigt, at de er nødt til at tage udenbys, når vi har denne mulighed, siger han og påpeger at det er en billig løsning, når det gælder driften, da den jo betales af klubberne.

Spadestikket blev bagefter fejret i klubhuset med champagne, hvidvin, øl, sodavand, og også grillen var fremme.

Allerød Tennisklub havde før dette projekt et privat projekt om en tennishal, hvor klubben selv bekostede byggeriet via et lån fra kommunen, hvilket dog ikke lykkedes at få igennem.

Undervejs er også selve byggeriet blevet ændret. Morten Fritz Rasmussen oplyser, at hallen oprindelig var tænkt et fag længere. I stueetagen skulle være køkken og spiserum, og der skulle være mulighed for udsigt over de tre baner. Men tilbuddene til den model lød på 14-15 millioner kroner, og så måtte man skære af projektet for at komme ned på 10 millioner kroner.

Driften forventer klubformanden koster 150.000 kroner på årsbasis. Den udgift fordeles mellem de tre klubber, som danner en fælles overbygning, alle medlemmerne har adgang til, hvorigennem de kan booke baner. Alle medlemmer får lige adgang til banerne, uanset klub. Skulle der komme overkapacitet, vil man lege banerne ud.

Medlemmerne betaler 600-900 kroner for medlemskab og dertil 3000-5000 kroner for adgang i en hel sæson, afhængigt af hvilket tidspunkt på dagen man er interesseret i.