18. juli 2019
Åben prøve hos Mungo Park forud for forestillingen Faust. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Åben prøve hos Mungo Park forud for forestillingen Faust. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Mungo Park viste, hvordan teater bliver til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Mungo Park viste, hvordan teater bliver til
Allerød - 13. januar 2018 kl. 11:41
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forud for Mungo Parks premiere 19. januar på forestillingen Faust inviterede teatret fredag eftermiddag publikum til »åben prøve«, hvor skuespillere og teknikere øvede sig på scenen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På gulvet ligger en død mand. Han er kvalt ihjel af den unge kvinde, der nu nærmest forundret stirrer på ham. Vi har alle set det, alle os næsten 50 personer, som denne fredag eftermiddag er mødt op til »åben prøve«, et koncept som Mungo Park i Allerød for første gang fredag afprøvede til teatrets forestilling »Faust« med premiere 19. januar.

Nu er vi revet ud af fortællingen. Scenen er forbi og stykket standset.

For et øjeblik siden var vi vidne til, hvordan den unge mand svinede den unge kvinde til. Han var tilsyneladende såret; vred sig i smerter og tog sig til maven, da kvinden, kun iklædt undertøj - hvidt som hans bluse og bukser, tog sig af ham, og kyssede hans hænder. Han kvitterede med en voldsom monolog, hvor han i en manisk talestrøm fuld af foragt udgød ord som:

- Engang var du skønheden selv. Nu slæber du dine slidte klæder efter dig, den slags som kun en ludertøs kan bære.

- Luderkælling, og
- Ikke engang et menneske er du.

Kvinden sagde ingenting. Hun holdt til sidst sin hånd over hans mund. Men han fortsatte, og hun kvalte ham i en voldsom dødskamp, hvor hun sad ovenpå ham og havde armen rundt om hans hals, mens han vred sig rundt på gulvet under hende.

Til sidst lå han stille, kvinden rejste sig op og lænede sig støttende mod væggen. Den væltede bagover og landede med et brag på scenegulvet. Scenen var forbi.

Instruktøren Henrik Grimbäck træder ind på scenen. Han taler lavmælt med de to skuespillere, mens de får pusten, vi kan ikke høre, hvad de tre siger, men kvinden og manden sætter sig ned og øver kvælningsgrebet igen, mens instruktøren kommenterer. Teknikere strømmer ind på scenen for at genrejse væggen.

Der er en kvinde blandt publikum, der griner lidt tilbageholdt. Det er overrumplende sådan at blive revet ud af magien. Fra det ene øjeblik til det andet er fortryllelsen brudt. For på scenen leverede kvinden og manden så overbevisende, at deres teater blev vores virkelighed. Og nu viser hele teaterholdet med samme tydelighed i deres arbejde med scene og skuespil, at det, vi blev suget ind i, var iscenesat.

Mungo Parks Faust opføres i et samarbejde med Alias Teaterproduktion. Modsat Mungo Park har Alias før haft åbne prøver, men konceptet passer også godt til Mungo Park, mener teaterdirektør Lasse Handberg.

- Vi kan mærke på alle vores gæster, at der er en ret udpræget nysgerrighed og interesse for det arbejdsrum, som, vi synes, er hverdag. Jeg går generelt ind for et ret åbent hus og et tæt forhold til vores gæster, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede