17. januar 2021
Nogenlunde sådan her kommer Mungo Park til at se ud, når teaterets nye sal er bygget færdig. Den forventes at stå klar i foråret 2022. Illustration: Allerød Kommune
Nogenlunde sådan her kommer Mungo Park til at se ud, når teaterets nye sal er bygget færdig. Den forventes at stå klar i foråret 2022. Illustration: Allerød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan ser det nye Mungo Park ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan ser det nye Mungo Park ud
Allerød - 30. juni 2020 kl. 06:07
Af Anne-Mette Rasmussen

Omkring foråret 2022 kan egnsteateret Mungo Park i hjertet af Lillerød tage sin nye teatersal i brug. Den har været længe undervejs, men den 8. juni godkendte Kultur- og Idrætsudvalget et dispositionsforslag for udbygningen, og på byrådsmødet den 25. juni gjorde byrådet det samme.

- Teatersalen har været længe undervejs. Som formand for Kultur- og Idrætsudvalget er jeg utrolig glad for, at vi nu er nået så langt. Det er sket i et rigtig godt samarbejde mellem Mungo Park og kommunen. Nu står vi overfor realisering af projektet med støtte fra A.P Møllerfonden og Louis-Hansen Fonden, siger Merete Them Kjølholm (R).

Hun tilføjer:
- Den nye teatersal er målrettet Mungo Parks behov for et rum, hvor deres forestillinger kommer til deres ret, både med hensyn til teknik, plads og akustik. Projektet giver også plads til væsentlig flere publikummer, som både får gode sæder og godt udsyn til forestillingerne.

På byrådsmødet i sidste uge var der også glæde over, at udbygningen af Mungo Park nu endelig ser ud til at falde i hak.

- Jeg har fundet ud af, hvor meget det betyder for en kommune at have kulturtilbud. Det er det, der udvikler os som mennesker, sagde Jørgen Johansen, der er gruppeformand for Konservative.

Han ytrede derudover ønske om, at politikerne hjælper med at holde liv i teateret i den periode, hvor byggeprocessen står på.

- Det er en vigtig pointe, at teateret kan være udfordret i sådan en byggeperiode. Det skal vi selvfølgelig hjælpe dem med, sagde borgmester Karsten Längerich.

Merete Them Kjølholm tilføjede, at teateret så vidt vides kan bruge den gamle scene det meste af tiden, men at det ellers gælder om at være åben for muligheder.

- Tilbage i Dr. Dantes tid så vi, at der blev spillet teater i gågaden, på Irisgården og i Centerhallen. Det kan vi måske gøre igen, sagde hun.

Teater-byggeriet skal nu projekteres færdigt, hvorefter projektet formentlig kan udbydes til oktober. Holder det stik, vil der være valgt en entreprenør før jul, og så kan selve byggearbejdet begynde ved årsskiftet 2020/2021.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?