3. juli 2020
Karsten Längerich (V), der her er fotograferet på vej til valgstedet sammen med sin mor, bliver ny borgmester i Allerød. Venstre har konstitueret sig med S, SF, R, Blovstrødlisten og Vores Allerød. Foto: Allan Nørregaard
Karsten Längerich (V), der her er fotograferet på vej til valgstedet sammen med sin mor, bliver ny borgmester i Allerød. Venstre har konstitueret sig med S, SF, R, Blovstrødlisten og Vores Allerød. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan konstituerer de sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan konstituerer de sig
Allerød - 22. november 2017 kl. 13:52
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerøds kommende Venstre-borgmester, Karsten Längerich, står i spidsen for en konstitueringsaftale, der har 15 af byrådets 21 mandater bag sig. Mandaterne kommer udover Venstre fra Socialdemokratiet, SF, Vores Allerød, Blovstrødlisten og Radikale.

arrow Læs også: Glad borgmester: - Vi skal styrke kernevelfærden

De har skrevet under på en aftale, der gør Karsten Längerich til borgmester og Miki Dam Larsen (S) til viceborgmester.

Alle partier og lister bliver repræsenteret i Økonomiudvalget. Venstre med to medlemmer, de øvrige med et. Derudover får Konservative også to medlemmer i udvalget.

Antallet af fagudvalg i kommunen bliver skåret ned fra seks til fire. Der bliver et Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget, som Miki Dam Larsen (S) bliver formand for.

Socialedemokratiet får endnu en formandspost, da partiet også skal stå i spidsen for et udvalg, der får navnet Sundhed, Velfærd og Beskæftigelse.

SFs Nikolaj Bührmann skal være formand for Børne- og Skoleudvalget. Mens det sidste udvalg, Kultur- og Idrætsudvalget, bliver delt imellem Vores Allerøds Viggo Janum, der skal være formand de første to år, og Merete Them Kjølholm fra Radikale Venstre de to sidste år.

I konstitueringsaftalen hedder det desuden, at der skal nedsættes tre såkaldte § 17, stk 4-udvalg. Et der skal kigge på nye muligheder på velfærdsområdet og får en socialdemokrat som formand. Et som skal udarbejde en miljø-, energi- og naturstrategi for kommunen med Radikal formand. Og endelig et der skal analysere kommunenes bygninger og anlæg. Det skal Vores Allerød være formand for.

arrow Alternativet - Nye Borgerlige: 0-1
22. november 2017 kl. 09:03 Opdateret: kl. 09:03
arrow Karsten Längerich er ny borgmester i Allerød
22. november 2017 kl. 06:02 Opdateret: kl. 06:02
arrow Erik Lund måtte ikke få en formandspost
22. november 2017 kl. 02:59 Opdateret: kl. 02:59
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?