28. september 2021
Der var fuldstændig udsolgt, da Dissing, Dissing og Las optrådte på Barresøgaard lørdag eftermiddag. Koncerten blev holdt for at fejre, at den amerikanske sanger Bob Dylan fylder 80 i år. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Der var fuldstændig udsolgt, da Dissing, Dissing og Las optrådte på Barresøgaard lørdag eftermiddag. Koncerten blev holdt for at fejre, at den amerikanske sanger Bob Dylan fylder 80 i år. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDERNE: Bob Dylan hyldet ved gårdfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

SE BILLEDERNE: Bob Dylan hyldet ved gårdfest

I år fylder den amerikanske sanger Bob Dylan 80 år. Det blev fejret på Barresøgaard med en udsolgt Dissing, Dissing og Las koncert.

Allerød - 27. juli 2021 kl. 06:17
Af Ann-Sophie Meyer

Dannebrosflagene foran Barsøgaard blafrer i vinden, og den lille landejendom er omringet af alt fra sommerbiler med soltag, til familiebiler med barnesæder. For denne lørdag eftermiddag skal det fejres, at sangeren Bob Dylan har rundet et skarpt hjørne i år, og folk fra nær og fjern er mødt op for at deltage i fejringen.

Inde på gårdspladsen sidder mænd og kvinder klar med kolde drikkevarer og blikket rettet mod den hjemmebyggede pallescene, der er pyntet op med farverige lyskæder. En hvid og orange gårdkat går rundt og hilser på de 150 gæster, der er mødt op til den udsolgte koncert. Det samme gør gårdejer Lars Juel Sørensen, der er idémanden bag fødselsdagsfejringen.

Fejring uden Bob

- Velkommen til. Det er dejligt at se så mange mennesker. Vi skal fejre Bob Dylans fødselsdag. Han er ikke selv til stede, men det bliver alligevel stort, siger gårdejer Lars Juel Sørensen, inden han byder Dissing, Dissing og Las velkommen på scenen.

- Vi skulle hilse fra Bob!, siger de tre musikere, inden sangen »Just Like A Woman« brager ud gennem højtalerne.

Flere af gæsterne sidder og vipper fra side til side. Det samme gør parasollerne og de lyserøde blomster, der har taget plads langs gårdfacaden, hver gang en let brise bryder op med den bagende sol og bevæger sig ind gennem den fyldte gårdsplads.

Små fortællinger

»Just Like A Woman« slutter, og som optakt til den næste sang fortæller bandet historien om, at 1978 var et hektisk år for stakkels Bob, der lå i skilsmisse med konen, som ville flytte til Hawaii, og derpå går sangen »Senor« fra 1978 i gang.

De små fortællinger om Bob Dylan mellem hver sang fortsætter.

- Den første gang, vi mødte Bob, var gennem Johnny. Altså Johnny Cash, siger bandet, og publikum kvitterer med latter, inden tonerne fra »Girl From The North Country« spreder sig på gårdspladsen.

- Dissing, Dissing og Las er de bedste Bob Dylan-fortolkere, jeg kender, og det er fantastisk, hvordan de binder numrene sammen med små fortællinger, siger Lars Juel Sørensen.

Han har taget plads under en af parasollerne, hvor han står med et smil på læben og med blikket rettet mod scenen, og der er ét nummer, han ser ekstra meget frem til at høre.

- Bob Dylan er et ikon, der lyser på alle reoler, i hvert fald hos alle dem, der er på min alder - og hvis man ikke forstår hypen, skal man bare høre »With God on Our Side« - så ved man, hvad jeg mener, siger gårdejeren.

Stemmer du til kommunalvalget i år?