22. juni 2021
Jens Peter Steensen og Miki Dam Larsen (S). Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Jens Peter Steensen og Miki Dam Larsen (S). Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S holdt grundlovsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S holdt grundlovsmøde
Allerød - 09. juni 2021 kl. 03:33

mødepolitik Efter to års pause på grund af folketingsvalg og corona havde Socialdemokratiet i Allerød lørdag den 5.juni inviteret til grundlovsmøde i Bibliotekshaven. Humøret var højt. Det var godt endelig at kunne mødes igen og fejre demokratiet, skriver lokalafdelingen i en pressemeddelelse.

Viceborgmester Miki Dam Larsen og Jens Peter Steensen, kandidat for Socialdemokratiet til Regionsrådsvalget, holdt taler.

Jens Peter Steensen lagde i sin tale vægt på, at vi skal stå vagt om et godt offentligt sundhedssystem.

Miki Dam Larsen hyldede i sin grundlovstale det danske demokrati.

Gennem fredelig demokratisk samtale, viljen til at indgå kompromisser og mange små skridt har vi gennemført de nødvendige forandringer og udviklet et velfungerende samfund baseret på stærke værdier. Vi har fundet den gyldne middelvej. Vi har vist, at det er muligt at modernisere samfundet og samtidig holde fast i historien.

Der skal træffes mange svære valg. Vi har heldigvis en regering, der er parat til at træffe de vanskelige beslutninger.

Et område med store udfordringer er flygtninge- og immigrationsområdet. Vi ser ind i en fremtid, hvor der kommer et stort immigrationspres fra regioner med store årgange af unge, som ikke kan finde arbejde, og hvor klimaudfordringer fører til flere klimaflygtninge.

Den danske regering har erkendt denne udfordring og lægger derfor op til, at der skal ske gennemgribende forandringer af asylsystemet. Det er godt, men der er også brug for eftertænksomhed. Vi må ikke i vores iver efter at finde løsninger smide centrale værdier som solidaritet og humanisme over bord. Forandringer er nødvendige, men det bør ikke føre til, at vi henviser velfungerende flygtninge til at sidde passivt i udrejsecentre, sagde han blandt andet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?