25. januar 2021
Borgmester Karsten Längerich klipper den røde snor over.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Karsten Längerich klipper den røde snor over.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde Kors-butik genåbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors-butik genåbnet
Allerød - 02. december 2020 kl. 07:11
Af Tekst: Martin Stokkebro Moestrup Foto: Allan Nørregaard

genbrug "Det er en stor indsats fra de frivillige, der lægger bag, og vi er rigtig glade for resultatet, men ville selvfølgelig godt have undværet vejarbejdet.

Sådan siger bestyrelsesformand Maria Agertoft til Allerød Nyt under fejringen af Røde Kors Allerød genåbning i nye lokaler på Gl. Lyngevej 18 den 1. december.

Vejarbejdet, hun henviser til, er arbejdet på at lave nyt fortov og cykelsti på Gl. Lyngevej, der har ført til en ensretning af vejen. Det betyder, at den nye butik har brosten i bunker og en opgravet vej lige uden for vinduet.

Forbi vejarbejdet og inde i de nye lokaler, oplever man en butik, der føles anderledes end dens forgænger på Frederiksborgvej, selv om kvadratmeterne er nogenlunde de samme.

Vejarbejdet foregår bogstavelig talt lige uden for den nye butiks indgangsdør.

"Det føles større og meget mere lyst. Jeg synes, det er blevet rigtig godt, siger Birgit Hansen, der har været frivillig i butikken i omtrent seks år.

Det med lyset bekræfter Michael Dupont, konsulent fra Røde Kors' landskontor, der har stået for indretningen.

"Der er kommet meget mere LED-lys, så butikken er klart lysere end den gamle, og så har vi også fået nyt inventar, siger han.

I forhold til indretningen er han gået efter at give kunderne en rar, åben følelse, når de kommer ind i butikken. De første varer, de støder på, er butikkens brugte mærkevaretøj og sæsonbetonede tøj - hvorfor farverige strikbluser er noget af det første, man lægger mærke til. Tøjet kommer i øvrigt fra hele landet fra, fortæller Michael Dupont.

"Butikkerne kan sælge det lokale tøj, de får ind, men de kan også bestille tøj fra vores centrale lager, hvis de ønsker nogle særlige produkter," siger han.

Han oplyser desuden, at det kun er otte procent af det tøj, Røde Kors indsamler i Danmark, der sælges herhjemme. Resten sælges i udlandet, dog ikke i "tøjproducerende" lande, sådan at man ikke underminerer folks levebrød i lande som Indien og Bangladesh.

Et Kinderæg

Borgmester Karsten Längerich var forbi og, efter en kort tale fra bestyrelsesformand Maria Agertoft, klippe det røde bånd over med en guldsaks. Han sammenlignede Røde Kors arbejde med et Kinderæg.

"For det første er det godt for klimaet at genbruge i stedet for at smide ud og købe nyt. For det andet hjælper I mennesker både lokalt og globalt gennem de penge, I får ind. Som den tredje ting sælger I noget rigtig godt tøj til en god pris og skaber derigennem nogle muligheder for nogle, der måske ikke ville have råd til det ellers, sagde borgmesteren, hvorefter han trådte inden for i den nye butik til bobler og kransekage.

Den nye butik har en klarere opdeling af herre-, dametøj og børnetøj. Det sidste er man begyndt at forhandle igen efter, at man er flyttet og ikke længere har Red Barnet som nabo.

Vejarbejdet på Gl. Lyngevej forventes ifølge Allerød Kommunes hjemmeside færdigt i december.

Selv om de ikke kan ses fra gaden, er der en del parkeringspladser bag butikken, som man kan nå ved at køre igennem Circle K-tanken lidt længere ned ad vejen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?