21. oktober 2021
»Duerne« Christian Søndergaard, Frederikke Hjorth og Jonas Holmark øver sig til at gå på scenen i Lillerød Revyen anno 2015. Foto: Kim Rasmussen
»Duerne« Christian Søndergaard, Frederikke Hjorth og Jonas Holmark øver sig til at gå på scenen i Lillerød Revyen anno 2015. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Revy-familien Lillerød spiller igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revy-familien Lillerød spiller igen
Allerød - 19. oktober 2015 kl. 06:57
Af Niels Idskov

Duerne kurrer på taget - og i revyen. Christian, Frederikke og Jonas øver som gale og er kravlet op på taget for at få et overblik over stort og småt i »andegården« ved navn Lillerød. Og onsdag 28. oktober er det alvor, for så er der både generalprøve og premiere på 2015-udgaven af Lillerød Revyen i Centerhallen. Og så vil »duerne« kaste små klumper og krummer i form af beske og bidske bemærkninger ud til publikum, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Frederikke Hjorth er lærer - og instruktør på revyen. Det har hun været siden 1997. Men hun er også en af de fire aktører og dermed en af de fire, der også leverer tekster til revyen, finpudser og kasserer - og her det sidste par uger inden premieren helt og fuldkomment lader sig indrullere i »revy-familien« i Lillerød. Familie - fordi der trods enkelte udskiftninger er en del gengangere, og familie - fordi flere inddrager familiemedlemmer i arbejdet med at få forestillingen på benene.

Avisen besøger Centerhallen søndag eftermiddag og får syn for sagen. For enden af hallen har revyens folk sat et banner op. Lillerød Revyen spiller igen. Og indenfor er revy-familien igen med at bygge en scene op. Fem-seks tømrerlignende revyfolk er på fast fritidsarbejde.

Alt i alt er omkring 50 personer involveret i Lillerød Revyen - lige fra aktørerne på scenen til sminkører, barfolk, musikere osv. Revyen blev i sin tid etableret af Lillerød IF, men siden 2007 har den været i hænderne på foreningen Lillerød Revyen. Årets udgave opføres onsdag 28. oktober, og derefter torsdag, fredag samt to gange lørdag 31. oktober, og der er plads 260 spisende gæster i Centerhallen, hvor der fredag og lørdag aften rundes af med dans til live-musik.

- Det har været lidt svært at fylde hallen fredag aften de senere år. Måske skyldes det »Vild med dans,« gætter Frederikke Hjorth, som savner nogle af de seneste tilflyttere til byen.

- Jeg er sikker på, at de vil synes, at de får en dejlig og positiv overraskelse. Vi er alle amatører, men omvendt har mange af os prøvet det her så mange gange, at vi kan stå inde for en vis kvalitet, siger instruktøren, som står på scenen med Christian Søndergard, Jonas Holmark og den senest tilkomne Ann-Reena Ratej Hougaard, som har spillet med Mastodonterne i Hillerød.

Men hvad er der på programmet i årets revy? Hvilke politikere og lokale kendisser bliver behandlet med en sketch eller en sang?

- Vi arbejder hele tiden på det, og nye idéer har det med at dukke op hen ad vejen. Byrådet har gjort sit med deres planer om skolelukning, men mere kan jeg ikke sige, kommer det fra instruktøren Frederikke Skov.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?