17. februar 2019
Pil Rasmussen, en af initiativtagerne til Allerød Privatskole,, svarer på spørgsmål fra interesserede forældre. Foto: Kim Rasmussen
Pil Rasmussen, en af initiativtagerne til Allerød Privatskole,, svarer på spørgsmål fra interesserede forældre. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskolen søger skoleleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskolen søger skoleleder
Allerød - 10. november 2015 kl. 06:55
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste spørgsmål handler om skolens placering, de pædagogiske principper og fagligheden - men også om den obligatoriske madordning.

En række forældre er taget hen på biblioteket for at få svar på deres spørgsmål om Allerød Privatskole. Og det svarer initiativtagerne så godt som muligt på. Med de forbehold man må give, idet privatskolen endnu kun er i støbeskeen. Der er også mulighed for at få en folder, der giver besked på flere ting. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det faste eller afklarede lige nu er, at Bjarkesvej 5 i North Sails bygninger er udpeget som stedet, hvor skolen skal starte i august næste år. En lokalplanændring skal bekræftes i december, og derpå går man i gang med at gøre lokalerne klar til undervisning.

I alt er lige nu 430 børn skrevet op til at gå på skolen, heraf dog kun ca. 300 med start i 2016, resten er yngre børn, der er skrevet op i god tid, for de kommer til at pakke skoletasken senere.

- Og det helt nye er, at vi i næste uge slår stillingen som skoleleder op, fortæller Pil Rasmussen og Thomas Vesterholt, to af de seks initiativtagere til Allerød Privatskole.

Fremmødet af spørgende forældre har været større end denne dag, men initiativtagerne - tilstede er også Gerth Rasmussen og Michael Nørregaard - har også stillet op ved andre lejligheder - bl.a. til Aktiv Fritid i august - henover sommer og efterår. Det næste orienteringsmøde er ikke fastlagt, men der ingen tvivl om, at der er gjort god reklame for Allerød Privatskole.

Det er planen, at privatskolen bliver en tosporet skole fra 0.-9. klasse med 20 klasselokaler og plads til 480 elever - med SFO, faglokaler, lærerværelse og spisefaciliteter. Der skal indrettes køkkenfaciliteter med henblik på at etablere obligatorisk madordning.

- En madordning med obligatorisk deltagelse allerede fra det første skoleår for såvel elever som ansatte giver nogle pædagogiske, trivsels- og læringsmæssige muligheder, som vi ønsker at gøre til en del af skolens DNA, fortæller initiativtagerme.

Fællesspisning på den måde træner bl.a. almindeligt hensyn til hinanden, og det hedder videre: - For alle elever gælder det, at evnen til læring forøges væsentligt ved indtagelse af energirigtig mad til frokost. På denne måde virker madordningen pædagogisk og til understøttelse af skolens fokus på faglighed og trivsel.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk