18. januar 2020
Forfatteren Dy Plambeck holder foredrag på Allerød Bibliotek i anledning af læsefestivallen Allerød Læser. Foto:
gallery icon

Se billedserie

Forfatteren Dy Plambeck holder foredrag på Allerød Bibliotek i anledning af læsefestivallen Allerød Læser. Foto:
Foto: les kaner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisvindende forfattere på Allerød Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisvindende forfattere på Allerød Bibliotek
Allerød - 08. september 2019 kl. 07:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Allerød Bibliotek i år for første gang stabler den nye litteraturfestival, Allerød Læser, på benene, er der både lokale og prisvindende forfattere på programmet. To af dem, man kan møde, er Mathilde Walter Clark og Dy Plambeck.

Som barn kom Mathilde Walter Clark på Allerød Bibliotek. Hun boede i byen, og hver fredag tog hun med sin mor på biblioteket for at fylde en kæmpestor kernelædertaske med bøger og tegneserier. Bagefter gik de over til bageren og fik en fransk vaffel, og så var weekenden skudt i gang.

Tilbage på Allerød Bibliotek skal hun fortælle om sit forfatterskab, sit forhold til byen og hvad der har gjort hende til læser og forfatter. Senest er hun udkommet med romanen Lone Star, der er historien om en far og en datter og alt det, der adskiller dem.

I foredraget kommer Mathilde ind på familie og tilhørsforhold - og om at overvinde enorme afstande.

Forfatter Dy Plambeck er født og opvokset ved Buresø, og i dag bor hun i den lille landsby Kirkelte, ikke så langt fra Allerød.

Hun er aktuel med romanen »Til min søster«, der handler om to søstre, som sammen kører til Sverige med et barn på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet. Romanen er blandt andet blevet rost for at skrive ærligt om fødsler, som det ikke er gjort siden Dea Trier Mørch. Hun vil på festivalen fortælle om romanen og komme ind på emner som seksualitet, vold og moderskab.

Begge foredrag finder sted lørdag den 14. september på Allerød Bibliotek, og en billet til foredragene koster 30 kroner.

Læs mere om festivalen på bibliotekets hjemmeside og Facebookside.