18. oktober 2019
- Der er nok nogle, der føler sig udenfor, sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen blandt andet, da han holdt grundlovstale i Lynge. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

- Der er nok nogle, der føler sig udenfor, sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen blandt andet, da han holdt grundlovstale i Lynge. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På folkestyrets festdag: Nogle føler sig glemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På folkestyrets festdag: Nogle føler sig glemt
Opdateret 05. juni 2019 kl. 18:33
Allerød - 05. juni 2019 kl. 16:32
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Som folkestyret er en kerne i grundloven, hvad er så folkestyrets festdag? Det er netop folketingsvalget, som vi holder i dag. Det er højeste udtryk for folkestyre, at vi vælger de mænd og kvinder, der skal lede Danmark. Derfor håber jeg på en høj valgdeltagelse, sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen indledningsvis, da han holdt grundlovstale på Brønshøjgaard i Lynge.

arrow Læs også: V-fremgang på landsplan er også et lokalt skulderklap

- Grundlovsdag fejrer vi demokratiet og friheden. Vi har i Danmark en høj grad af sammenhængskraft, i forhold til så mange andre lande er der mindre forskel på rig og fattig. For mig er det en selvstændig værdi, at vi har et samfund med en høj grad af frihed, lighed og fællesskab. Og vi har en udpræget tillidskultur. Her burer folk sig ikke inde i lukkede fællesskaber med høje hegn omkring.

Men selv om Danmark er et land med en udpræget grad af lighed, så er der alligevel nogle gange nogle, som bliver glemt, mener Claus Hjort Frederiksen.

- Jeg tror, vi har glemt dem, der føler sig udenfor. Man kan måske kalde dem det overset produktions-Danmark plus måske nogle af de ældre. Og jeg tror ikke at vi skal undervurdere, at selv om det går godt i disse år, så husker folk finanskrisen og den brede angst for deres børns og børnebørns fremtid. Den angst aflæses i, at folk fortsat sparer op i deres boliger og i banken. Til folk udenfor de store byer har man opfundet det nedsættende »udkants-Danmark«. Ikke så mærkeligt hvis nogle føler sig overset. Hvis vi glemmer indignationen over virkelige folks virkelige problemer, så duer det ikke, sagde han.

arrow Se hvem der bliver valgt i Nordsjælland
06. juni 2019 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:39
arrow Ingen stemme-fremgang i Allerød
05. juni 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 20:56
arrow Sophie Løhde: - Jeg er træt af at høre på mig selv
05. juni 2019 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:51

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede