21. november 2018
I dag holder TPU og ØU møder med erhvervsområdet ved Farremosen og et muligt § 14-forbud på dagsordenerne. 

Foto: Allan Nørregaard
I dag holder TPU og ØU møder med erhvervsområdet ved Farremosen og et muligt § 14-forbud på dagsordenerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opråb inden afgørelsens time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opråb inden afgørelsens time
Allerød - 14. november 2017 kl. 05:29
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

§ 14-forbud imod en asfaltfabrik på Farremosen eller ej? Det spørgsmål skal både Teknik- og Planudvalget samt Økonomiudvalget tirsdag morgen tage stilling til.

arrow Læs også: Borgergruppe stævner kommunen i asfaltsag

Byrådet har allerede henvendt sig til Erhvervsministeriet med ønsket om, at Farremosen fremover ikke skal indgå i landsplanlægningen som et areal, man kan bruge til virksomheder med særlige beliggenhedskrav. Opfølgningen på den henvendelse er at tage stilling til, hvorvidt der nu skal varsles et forbud imod asfaltværket efter planlovens § 14.

Pankas søgte den 5. september i år om byggetilladelse til asfaltværket, men har endnu ikke fået svar.

I sagsfremstillingen gør forvaltningen opmærksom på, at man kan være afskåret fra at bruge planlovens § 14, hvis der uden at være givet en egentlig tilladelse til pågældende virksomhed er meddelt et bindende forhåndstilsagn til realisering af det projekt, som forbuddet er rettet imod.

De to forslag, som udvalgene skal vælge imellem, lyder således:

»Der igangsættes procedure for nedlæggelse af § 14-forbud mod etablering af asfaltværk i området for lokalplan 3-392 med den hensigt at ændre lokalplanen, så formålet fremadrettet er, at der skal kunne etableres transport- og distributionsvirksomheder«.

»Der nedlægges ikke forbud efter planlovens § 14. Virksomheden Pankas kan umiddelbart fortsætte etableringen af et asfaltværk i overensstemmelse med gældende regler«.

Hvis et flertal vælger at nedlægge et paragraf 14-forbud, skal der udarbejdes et nyt plangrundlag for Lokalplan 3-392 med tilhørende kommuneplantillæg. Forvaltningen har et år til at udarbejde grundlaget.

På fredag følges udvalgsmøderne om sagen op med et ekstraordinært byrådsmøde, hvor det samlede byråd skal stemme om sagen. Forud for beslutningens time har en bekymret borger, Jens Heine Jensen, sendt et åbent brev til samtlige byrådspolitikere, hvori han opfordrer dem til refleksion.

»Umiddelbart opfatter jeg, og givet mange andre Allerødborgere, jeres valg som følger: Enten følger I »anbefalingerne« i dagsordenen med bilag og stemmer et § 14-forbud igennem. Eller I handler mod bedre viden og »bygger« videre på et formodet ugyldigt plangrundlag. Med dagsordener, bilag og notater, ser et § 14-forbud ud til at være det oplagte valg med mindst risiko«, skriver han blandt andet i sit åbne brev, som også er offentliggjort i Facebookgruppen »Farremosen Erhvervsområde - en grøn kommune går i sort«.

Han mener, at politikerne nu er velinformeret om et muligt ugyldigt plangrundlag og minder dem om, at en stævning kan være på vej fra borgergruppen »En grøn kommune går i sort«, hvis der er ikke er politisk flertal for et § 14-forbud.

»Om fire år vil valgkampen 2017 næsten være glemt, men resultatet af jeres afstemning om tung industri vil stå tilbage og på rigtig mange måder fylde en hel masse. I skriver kommunalhistorie for Allerød i ugen der kommer, og det ved I godt«, slutter opråbet.

arrow Flertal imod et § 14-forbud
14. november 2017 kl. 12:55 Opdateret: kl. 11:47
arrow Forvaltning har ændret forklaring
30. oktober 2017 kl. 10:57 Opdateret: kl. 23:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk