25. april 2019
Belysningen ved krydsningen af Kollerødvej fra Vestvej er blevet udskiftet, så der nu er led-lys. Det skulle være nemmere at se, når man kommer kørende i modlys. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Belysningen ved krydsningen af Kollerødvej fra Vestvej er blevet udskiftet, så der nu er led-lys. Det skulle være nemmere at se, når man kommer kørende i modlys. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt lys ved problematisk overgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt lys ved problematisk overgang
Allerød - 06. oktober 2018 kl. 04:47
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er blevet sat led-lamper op ved overgangen på Kollerødvej, hvor en ni-årig pige i sommer blev kørt ned.

Den 27. juni 2018 blev ni-årige Johanne kørt ned, da hun skulle krydse overgangen ved Kollerødvej og Vestvej. Hendes mor, der netop havde vinket farvel til hende, så påkørslen, som påvirkede hele familien voldsomt, selvom Johanne heldigvis ikke kom alvorligt til skade.

Efterfølgende skrev Stine Nepper-Christensen til Allerød Kommune for at gøre opmærksom på de problematiske forhold, som hun gerne vil have gjort noget ved. Som hun ser det, er den ideelle løsning at lave et lyskryds ved overgangen eller alternativt et bump, så bilisterne bliver tvunget ned i fart.

Overgangen på Kollerødvej endte da også på Teknik-, Erhvervs-, Plan og Miljøudvalgets bord, og udvalgsformand Miki Dam Larsen (S) forsikrer, at den problematiske overgang, hvor bilisterne tit bliver blændet af både morgen- og eftermiddagssolen, stadig har politikernes opmærksomhed.

- Belysningen på stedet er netop blevet skiftet ud, så der er kommet led-lys, som fungerer bedre i modlys. Det skulle være nemmere at se led-lyset end det gamle lys, når man kommer kørende i modlys. Så den foranstaltning skulle gerne bedre forholdene i forhold til den del af udfordringen, der handler om, at det er svært at orientere sig ved overgangen i modlys, siger Miki Dam Larsen.

Skal der ske yderligere tiltag på stedet, kommer det først til at ske til næste år.

- Om der skal gøres yderligere ved krydsningen, end der er gjort nu, vil vi se på i 2019, hvor overgangen indgår i vores trafikplan, der ser på den generelle trafiksikkerhed i hele kommunen, lyder det fra udvalgsformanden.

I mellemtiden er Johanne igen begyndt at krydse overgangen på egen hånd, når hun skal til og fra skole på Skovvangskolen.

- Hun kører over igen selv nu, men det krævede lige lidt træning, siger Stine Nepper-Christensen, der stadig håber på yderligere trafiksikring i krydsningen af Kollerødvej.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede