21. september 2020
Der har været repræsentantskabsmøde i Allerød Idræts Union, hvor Dorte Paludan er formand. Foto: Niels Idskov
Der har været repræsentantskabsmøde i Allerød Idræts Union, hvor Dorte Paludan er formand. Foto: Niels Idskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye regler for haltider frustrerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye regler for haltider frustrerer
Allerød - 13. maj 2019 kl. 05:07
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kommet nye regler for, hvordan idrætsforeninger og -klubber fordeler tiderne i kommunens haller og på kommunens anlæg. De nye regler frustrerer Allerød Idræts Unions medlemmer. Det kom frem, da unionen holdt repræsentantskabsmøde.

- Der var en stor debat om og en generel frustration over de nye regler for tildeling af tider i kommunens haller og anlæg. Specielt over at de ikke er udsendt til foreningerne og brugerrådene, inden de træder i kraft, og der skal fordeles tider for sæsonen 2019/2020, siger Dorte Paludan, der er formand for Allerød Idræts Union, til Frederiksborg Amts Avis.

Hun kom da også selv ind på emnet i sin beretning, hvori hun skitserede de nye regler.

- Det vil fremover være foreningernes medlemstal, der danner grundlag for beregningen af, hvor mange facilitetstimer, man er berettiget til. Selve ansøgningensproceduren bliver delt op i flere trin, hvor brugerrådene på de enkelte anlæg begynder med at fordele de timer, der ligger indenfor, hvad foreningerne har ret til. I de efterfølgende trin, hvor der fordeles tider på tværs af anlæggene og til talent- og elitetræning, kommer forvaltningen ind over. Vi ser positivt på, at der bliver udformet retningslinjer for fordeling af facilitets tid, men kan godt være lidt bekrymrede for, om den nye model kommer til at kræve flere timer af de frivillige. Vi vil følge tæt med i, hvilke erfaringer der bliver gjort, sagde hun på mødet.

En af de klubber, der kan komme i klemme med de nye regler, er Rønholt Parkens Badmintonklub. De kan fra sommerferien ikke spille i gymnasiehallen, fordi kommunen ikke længere vil leje den. Klubben er et familiebaseret motionstilbud, der normalt spiller i weekenderne, og det bliver svært at skaffe den tider på i hallerne i weekenderne, da de tit bruges til stævner og andre arrangementer.

- Kommunikationen omkring, hvordan Rønneholtparkens Badmintonklub skal overleve, når de efter sommerferien ikke længere må spille i gymnasiehallen, har også været en kilde til frustration. Forvaltning har først for ganske få dage siden meldt ud, at den formentlig bliver tilknyttet Ravnsholthallen, siger Dorte Paludan, som lover, at Allerød Idræts Union vil følge udviklingen tæt.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?