11. december 2019
Der er udsigt til et sandt byggeboom de kommende år i Allerød Kommune. Foto: PR-foto
Der er udsigt til et sandt byggeboom de kommende år i Allerød Kommune. Foto: PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybyggeri fordoblet på et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybyggeri fordoblet på et år
Allerød - 18. juli 2019 kl. 05:49
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drømmen om et hus efter eget hoved og med minimal vedligeholdelse får flere og flere i Allerød Kommune til at springe ud i rollen som nybyggere.

På bare ét år er antallet af nybyggede parcelhuse i Allerød Kommune mere end fordoblet, og ifølge en lokal mægler river flere og flere gamle huse ned for at bygge nyt.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret, er antallet af nybyggede parcelhuse i Allerød Kommune mere end fordoblet fra 2017 til 2018.

»Vi kan tydeligt mærke den stigende efterspørgsel på grunde, fordi flere og flere går med drømmen om at bygge deres eget. Det er særligt de københavnske familier, der vil skifte bylivet ud med mere plads,« fortæller Jacob Malling, der er indehaver af Nybolig i Allerød, i en pressemeddelelse fra Nybolig.

Ifølge Nybolig-mægleren er der flere, der køber ældre huse kun for at rive dem ned og bygge nyt op - både fordi det er lettere med et hus, der kræver mindre vedligeholdelse, det er mere klimavenligt, og så kan man spare penge på længere sigt. Varme- og vedligeholdelsesudgifter kan i en ældre bolig hurtigt løbe op i 60-70.000 kroner om året, og mange af de penge sparer man ved at bygge selv.

»Tiden er jo knap for mange børnefamilier, så jeg oplever, at flere går efter så vedligeholdelsesfri huse som muligt. Og her er nybyggeri bare lettere end et ældre hus,« siger Jacob Malling. i pressemeddelelsen fra Nybolig.