27. juli 2021
Bettina Hauge (S) forlader byrådet før tid for i stedet at flytte tættere på sit nyfødte barnebarn. Foto: Kim Rasmussen
Bettina Hauge (S) forlader byrådet før tid for i stedet at flytte tættere på sit nyfødte barnebarn. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybagt mormor siger farvel til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nybagt mormor siger farvel til byrådet

Byrådsmedlem Bettina Hauge (S) træder 1. januar ud af byrådet, fordi hun flytter ud af Allerød og til Valby, hvor hun skal bo to etager over sit nyfødte barnebarn.

Allerød - 29. oktober 2020 kl. 07:57
Af Anna Törnqvist Jensen

- Jeg flytter jo af kærlighed.
Så kort kan Bettina Hauge sige det, når hun skal fortælle om baggrunden for, hvorfor hun den 1. januar træder ud af byrådet, sælger sit hus i Allerød og i stedet flytter ind i en andelslejlighed i Valby sammen med sin mand. Kærligheden, der får Bettina Hauge og hendes mand til at rive teltpælene op, er til deres børn og ikke mindst deres nyfødte barnebarn.

- Vi fik mulighed for at købe en andelslejlighed i samme forening, som min datter og svigersøn bor i. Lejligheden ligger to etager over dem, og det vil vi gerne udnytte, nu hvor vi er blevet mormor og morfar. Det er bare fantastisk at kunne komme så tæt på sit barnebarn. Og det er jo en meget dejlig årsag til at skulle flytte, siger Bettina Hauge og tilføjer, at hendes søn også bor i Valby.

Ny familie i huset

Bettina Hauge drømmer om den dag, deres nyfødte barnebarn selv kan tage trappen op til mormor og morfar. Og selvom deres første barnebarn er den tungtvejende årsag til flytningen, har Bettina Hauge og hendes mand også gjort sig deres overvejelser om at blive boende i deres hus.

- Vi bor i et kæmpe hus, og det er altså ikke særlig bæredygtigt. Der skal helst være en børnefamilie i det hus. Det fortjener det, siger hun og fortsætter:

- Vi bor lige over for skolen og ved Skovvang Stadion, og haven fortjener også, at en børnefamilie bruger den.

Hun lægger dog ikke skjul på, at hun også kommer til at savne Allerød, hvor hun har boet i over 25 år og altså været medlem af byrådet de seneste tre år.

- Det er underligt. Det er jo et kvart århundrede, og vi har selv fået bygget vores hus og etableret haven. Jeg har også været meget aktiv helt fra start i Allerød Bio, hvor jeg hjalp med at designe foyeren, skaffe møbler, og min mand og jeg stod og malede dernede. Jeg er også glad for, jeg har været med til at bygge Natteravnene op. Det har vist sig, at der er et behov, og jeg er virkelig glad for, at Alice Silkjær (ny formand for Natteravnene, red.) tager over, for jeg synes, vi skal drage omsorg for de unge, og det gør vi også ved at være til stede i de unges hverdag, siger hun.

En hård ilddåb

Bettina Hauge havde egentlig meddelt Socialdemokratiet i Allerød, at hun ville genopstille ved næste års kommunalvalg, men måtte ændre planer, da lejligheden i Valby pludselig kom til salg. Og hun fremhæver mest af alt samarbejdet med den socialdemokratiske gruppe i byrådet, de øvrige partier, børneinstitutioner og midtbyen, når hun skal fremhæve, hvad hun har været mest glad for som byrådspolitiker.

- Jeg synes, det har været spændende at være med til at udvikle børne- og ungepolitikken og strategien og være med til at lave to nye børneinstitutioner i Blovstrød. Midtbyen har også fyldt meget for mig, og jeg har trættet resten af byrådet med min snak om lysdesign og planer for det, siger Bettina Hauge.

I starten oplevede hun arbejdet i byrådet en del mere anstrengende, da Venstre og Konservative ikke kom godt ud af det med hinanden, og som nyt byrådsmedlem lærte hun ikke mindst den modstand, der kan opstå mod de folkevalgte, at kende på den hårde måde, da hun tog til borgermøde om Farremosen.

- Der stod altså 300 rasende borgere og råbte af mig. Jeg kom med den bedste vilje, helt frisk fra fad og med ønske om at høre borgerne fortælle om den proces, der havde været. Der blev simpelthen råbt »skrid med dig din dumme kælling« og lignende, og det var virkelig bagsiden af medaljen, fortæller Bettina Hauge og fortsætter:

- Jeg har stadig den holdning, at dialogen med borgerne er meget vigtig for mig, og jeg har den dybeste sympati for de mennesker, der er derude. Men vi kunne ikke lade være at lave den lokalplan, og selvom der er mange, der ikke tror på det, så bliver der arbejdet benhårdt på de lugtgener, de oplever. Jeg har oplevet, at der virkelig har været og er meget sympati for borgerne, men det er desværre bare ikke altid det, der kommer frem.

Når Bettina Hauge forlader byrådet, træder Socialdemokratiets 1. suppleant, Nicolai Abildskov Pallisborg i stedet ind.

- Det bliver rigtig god træning for ham. Jeg ved, han også gerne vil stille op til næste valg, så det bliver super fedt for ham at kunne gå ud og sige, at han allerede har noget erfaring fra byrådet, siger Bettina Hauge, som nu mest af alt glæder sig til at komme nærmere sine børn og første barnebarn.

- Jeg glæder mig simpelthen så meget til at komme så tæt på det her lillebitte væsen. Han er så nuttet og kær. Og så glæder jeg mig til at kunne være der for min datter. Det bliver rigtig hyggeligt, og de glæder sig heldigvis også.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?