28. februar 2020
Foto Thomas Olsen
Foto Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udvikling i asfaltsag: Vil hasteindkalde byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udvikling i asfaltsag: Vil hasteindkalde byrådet
Allerød - 07. marts 2019 kl. 07:42
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det Konservative byrådsmedlem Erik Lund har bedt borgmester Karsten Längerich (V) hasteindkalde byrådet i begyndelsen af uge 11. Opfordringen sker, fordi Erik Lund ønsker erhvervsområdet i Farremosen opdelt i zoner, der kan forhindre at Pankas´ planlagte asfaltfabrik kommer til at ligger ovenpå et område med særlige drikkevandsinteresser.

arrow Læs også: Vandværker klager i fællesskab over Pankas-godkendelse

Forslaget han ønsker debatteret lyder således:

»Erik Lund ønsker, at kommunen jf. Fingerplanens § 22, stk. 1, nr. 5-6, foretager en zonering af arealet i Farremosen til aktiviteter i forskellige miljøklasser, da det tjener væsentlige planmæssige hensyn, herunder hensyn til grundvandet.

Da en zonering i forskellige miljøklasser vil betyde, at der ikke kan opføres et asfaltværk oven på drikkevandsressourcerne i Farremosen, meddeler kommunen Pankas, at det planlagte byggeri af et asfaltværk berostilles, indtil der er sket en zonering af arealet i Farremosen«.

Forslaget kommer, efter at Erik Lund har fået svar fra Erhvervsministeriet om, at Allerød Kommune efter en konkret vurdering godt kan foretage en zonering af arealet til aktiviteter i forskellige miljøklasser, hvis det tjener væsentlige planmæssige hensyn, herunder hensyn til grundvandet.

- Vi kan altså godt nægte opførelse af et asfaltværk det pågældende sted, hvis vi mener, at det er til fare for grundvandet, siger Erik Lund til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Borgmester: - Jeg ikke overrasket
23. marts 2019 kl. 04:47 Opdateret: kl. 16:12
arrow Debat: Der er ingen ugler i Farremosen
22. marts 2019 kl. 16:31 Opdateret: kl. 16:31
arrow Minister afviser at stoppe asfaltbyggeri
22. marts 2019 kl. 09:44 Opdateret: kl. 12:57