24. januar 2019
Sådan vil kommunen aflevere kantstenene på østsiden af Kongevejen efter renoveringen. Der er pt over 120 skadede betonsten. Foto: Flemming Nyberg
gallery icon

Se billedserie

Sådan vil kommunen aflevere kantstenene på østsiden af Kongevejen efter renoveringen. Der er pt over 120 skadede betonsten. Foto: Flemming Nyberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kritik af Kongevejs-renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kritik af Kongevejs-renovering
Allerød - 12. marts 2018 kl. 06:00
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Renoveringen af Kongevejen kommer endnu engang på dagsordenen, når Økonomiudvalget i Allerød i morgen holder møde. Det sker på foranledning af Martin Wolffbrandt (K), der på Teknik- og Planudvalgets møde i januar fik udvalget til at diskuttere, om det kan være rigtigt, at renoveringen af Kongevejen kun skal inkludere granitkantsten i den ene side af vejen og ikke i den anden.

Martin Wolffbrandt mener nej og har derfor opfordret til, at der findes penge til at færdiggøre renoveringen ordentligt, inden Kongevejen bliver asfalteret.

»Når der til foråret lægges asfalt på Kongevejen vil det være både dyrt, ressourcespild og besværligt at lave ens kantsten på begge sider af Kongevejen. Vi bør få lavet den rigtige løsning nu. Hvis nødvendigt bør Teknik-, Erhverv-, Plan- & Miljøudvalget anmode om, at puljen til trafikforbedringer øges fra to til fire millioner (finansieret af kassebeholdningen). Vi bør få lavet den rigtige løsning nu«, lød henvendelsen fra Martin Wolffbrandt.

Efter at have afventet et notat fra forvaltningen, var udvalget på sit møde i sidste uge klar til at stemme om forslaget, og der var ikke opbakning til Martin Wolffbrandts forslag.

Således stemte Miki Dam Larsen (S), Lisbeth (V) og Rasmus Keis Neerbek (Enhedslisten) imod at afsætte 450.000 kroner, finansieret af kassebeholdningen, til renovering af fortove i begge sider af vejen - specifikt på Kongevejen i Blovstrød på strækningen fra Sortemosevej til Sjælsø Allé.

Kun Martin Wolffbrandt selv stemte for, mens Erling Petersen fra Blovstrødlisten undlod at stemme. Og Martin Wolffbrandt begærede derfor sagen i byrådet.

Byrådet skal behandle sagen på sit møde den 22. marts, og i den forbindelse skal Økonomiudvalget kigge på sagen allerede i morgen. Forud for mødet i Økonomiudvalget har Blovstrødborgeren Flemming Nyberg, der har nyhedssitet Alt om Blovstrød skrevet et åbent brev til borgmester Karsten Längerich (V) om sit syn på sagen, der går hånd i hånd med mange lokale borgeres opfattelse.

»Det er en historie, som efter manges opfattelse er helt grotesk, idet kommunen i sin tid lovede Blovstrødborgerne »guld og grønne skove«, men hvor resultatet af projektet - specielt af anden etape, som nu er under udførelse - er blevet en kikset og en helt uacceptabel løsning. Og tredje etape er der pludselig slet ikke afsat penge af til. Jeg håber meget at Økonomiudvalget og byrådet kan få projektet tilbage på rette spor. Det er sidste chance«, står der blandt andet i brevet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk