14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kovending sikrer fredningssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kovending sikrer fredningssag
Allerød - 07. oktober 2017 kl. 05:56
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et enigt Økonomiudvalg sagde tidligere i denne uge ja til, at Allerød Kommune skal være med til at rejse en sag om fredning af et naturområde nord for Bastrup Sø. Det skete blot en uge efter, at et lige så enigt Teknik- og Planudvalg (TPU) sagde nej til det samme.

Fredningssagen skal rejses sammen med Danmarks Naturfredningsforening i Allerød, der har Marianne Engberg som formand. Hun skrev efter TPUs beslutning om at tage fredningsforslaget af bordet et brev til alle byrådsmedlemmer.

I det informerede hun dem blandt andet om, hvordan reglerne er, når en kommune og DN i fællesskab rejser en fredningssag. Blandt andet at der er klare regler for, at kommunen kun skal betale 25 procent af omkostningerne, mens staten skal betale resten.

- Det var mit indtryk, at det var man ikke helt klar over i TPU, siger hun.

- Derudover fik jeg kontakt med en borger i området nord for Bastrup Sø, som fortalte, at han sidste år havde samlet underskrifter ind i området til fordel for en fredning. Det brev og de underskrifter, der dengang blev sendt til byrådet, sendte jeg med i min skrivelse, siger Marianne Engberg, som tror, at de informationer har fået politikerne til at tænke, at det er fornuftigt i at gå ind i en fredningssag.

Blandt andet Konservative stemte imod fredningsforslaget, da det blev behandlet i TPU. Om årsagerne til, at tommelfingeren på Økonomiudvalgets møde pludselig blev vendt opad, siger Konservatives gruppeformand Erik Lund:

- Vi har ændret holdning, blandt andet efter at vi har talt med vores bagland. Og mere er der sådan set ikke i det.

Læs mere om den overraskende udvikling i fredningssagen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk