18. oktober 2019
Forestillingen er blevet til på baggrund af mange samtaler mellem Marianne Mortensen og Mathilde Walter Clark. Der var en særlig forbindelse imellem de to undervejs. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Forestillingen er blevet til på baggrund af mange samtaler mellem Marianne Mortensen og Mathilde Walter Clark. Der var en særlig forbindelse imellem de to undervejs. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny forestilling er resultatet af en særlig forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forestilling er resultatet af en særlig forbindelse
Allerød - 10. maj 2019 kl. 08:32
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mungo Parks nye forestilling Fejring af et godt menneske er Mathilde Walter Clarks debut som dramatiker. Forestillingen er blevet til på baggrund af en særlig forbindelse mellem hende og skuespiller Marianne Mortensen.

Det var afgående teaterdirektør Lasse Bo Handberg, der fik idéen til, at der skulle laves en monolog til Marianne Mortensen i anledning af hendes 35 års jubilæum. Det var også ham, der introducerede hende for Mathilde Walter Clark, som blev hyret til at skrive monologen.

- Jeg kendte hende ikke, før Lasse Handberg introducerede os. Vi havde vores første snak her i foyeren, mens der var en masse andre mennesker, og vi var helt væk fra omverdenen. Jeg kunne bare mærke, at der var en helt særlig forbindelse imellem os. Det var en meget varm, intens følelse af at være optaget af noget sammen, som man kun kan have sammen med ganske få, fortæller Marianne Mortensen.

Den erfarne skuespiller har kun rosende ord til overs for den talentfulde forfatter, der med Fejring af et godt menneske for første gang optræder som dramatiker.

- Hun er udfattelig begavet, og hun tænker virkelig dybt over tingene. Hun er en tænker, og derfor kan hun også videreformidle noget, der sætter gang i vores andres tænkning, siger hun.

Den særlige forbindelse stak meget dybt, fandt Marianne Mortensen ud af. Hun var ikke involveret i selve skriveprocessen, så hun vidste ikke, at Mathilde Walther Clark havde henlagt noget af handlingen til Alaska.

- Mens hun skrev, drømte jeg, at jeg var ude at køre i bus i skoven sammen med min familie. Der var høje fyrretræer, og jeg så det amerikanske flag. Alt det havde hun beskrevet i det, hun skrev, og jeg anede ikke noget om det. Så der var en eller anden særlig forbindelse imellem os, siger Marianne Mortensen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede