20. oktober 2019
Mange sorterer allerede på genbrugspladsen. Men fra efteråret kan alle beboere i etage-ejendomme sortere husholdningsaffaldet på matriklen. Til næste år følger parcelhus-ejerne efter. Pressefoto
Mange sorterer allerede på genbrugspladsen. Men fra efteråret kan alle beboere i etage-ejendomme sortere husholdningsaffaldet på matriklen. Til næste år følger parcelhus-ejerne efter. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal affaldet sorteres hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal affaldet sorteres hjemme
Allerød - 20. september 2019 kl. 05:17
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra midten af oktober, skal de første husstande i Allerød begynde at sortere deres husholdningsaffald.

Det sker, når områder med etageboliger i uge 43 eller 44 som de første i kommunen får opstillet beholdere til affaldssortering.

I første omgang bliver det muligt at sortere papir, glas, plast, metal og pap, der hvor man bor.

Man kan begynde at sortere sit affald, så snart affaldsbeholderne er sat op.

Beboere i parcelhuse og rækkehuse, der skal have beholdere på deres egen grund, får først de nye beholdere til sortere affaldet i 2020. De første får beholdere bliver leveret i begyndelsen af februar.

Den endelig plan for hvornår, beholderne bliver leveret til det enkelte parcel- eller rækkehusområde, er klar senere på året.

Når sorteringsordningen er oppe at køre, vil der blive afhentet papir, pap, plast og glas hver anden uge samt metal hver fjerde uge i etageboligerne og de samlede bebyggelser, for eksempel rækkehuse, som skal have fælles affalds-øer.

Intervallet for tømning i en-familieboliger er hver tredje uge for plast og papir, hver fjerde uge for pap samt hver ottende uge for glas og metal.

Med den nye sorteringsordning øges genanvendelsen af ressourcer i husholdningsaffaldet, og Allerød Kommune kommer tættere på det nationale mål om 50 procents genanvendelse i 2022.

Det er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Miki Dam Larsen (S) glad for.

- Lige nu tager vi en tur på genbrugspladsen for at sortere. Med det nye system kan vi sortere hjemme i husholdningerne, hvor affaldet bliver afhentet. På den måde øger vi den samlede genanvendelse, og vi kommer allesammen til at køre lidt færre ture til genbrugsstationerne i weekenderne, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede