18. januar 2021
Farremosen har længe været meget omdiskuteret på sociale medier og i spalterne. Nu har asfaltværket Pankas A/S fået byggetilladelse. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Farremosen har længe været meget omdiskuteret på sociale medier og i spalterne. Nu har asfaltværket Pankas A/S fået byggetilladelse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får asfaltværk byggetilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får asfaltværk byggetilladelse
Allerød - 21. februar 2019 kl. 05:52
Af Anna Törnqvist Jensen

Det omdiskuterede asfaltværk Pankas A/S, der gerne vil bygge et asfaltværk på Farremosen, har nu fået en række tilladelser af Allerød Kommune. Pankas A/S har blandt andet fået byggetilladelse og miljøgodkendelse af kommunens forvaltning, og når byrådet i næste uge er blevet orienteret om tilladelser, meddeles tilladelser også til virksomheden. Ifølge borgmester Karsten Längerich (V) var det en ren formssag, da Økonomiudvalget tirsdag blev orienteret om tilladelserne.

arrow Læs også: Grønt lys til byggeri af asfaltfabrik

- Der er sket en myndighedsbehandling, og det er forvaltningen, der har konstateret, at virksomheden overholder reglerne, og så skal de selvfølgelig have lov at bygge. Det er ikke en politisk beslutning, siger Karsten Längerich, som derfor undrer sig over, at Erik Lund (K) stemte imod punktet på Økonomiudvalgets møde.

- Jeg er dybt forundret over, at Erik Lund har stemt imod. Det betyder, at han ikke accepterer, at en virksomhed, der overholder lovgivningen, må bygge. Jeg har ikke fået noget juridisk legitimt argument imod det fra Erik Lund.

Men selvom tilladelserne ikke blev politisk behandlet, så Erik Lund sig alligevel nødsaget til at stemme imod.

- Jeg har hele tiden ment, at det er os politikere, som skulle træffe afgørelser. Det har der ikke været flertal for, og derfor har forvaltningen nu givet nogle dispensationer, og da jeg er imod de dispensationer, blev jeg nødt til at stemme imod. Det er kun en formssag, hvis man accepterer, at det er det, siger Erik Lund.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Vandværk vil klage hvis asfaltfabrik godkendes
27. februar 2019 kl. 04:41 Opdateret: kl. 17:46
arrow Vandværk fastholder protest imod asfaltværk
26. februar 2019 kl. 17:43 Opdateret: kl. 17:43
arrow Læs brevet her: 375 husstande protesterer imod støj, møg og røg
26. februar 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:15
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?