13. august 2020
Administrerende direktør i Niras Carsten Toft Boesen har netop offentliggjort et tilfredsstillende resultatet for 2019, men han er naturligvis bekymret for de økonomiske følger, der venter af coronakrisen. Foto: Jon Nordahl
Administrerende direktør i Niras Carsten Toft Boesen har netop offentliggjort et tilfredsstillende resultatet for 2019, men han er naturligvis bekymret for de økonomiske følger, der venter af coronakrisen. Foto: Jon Nordahl
Foto: Jon Norddahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niras med tilfredsstillende fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niras med tilfredsstillende fremgang
Opdateret 23. marts 2020 kl. 07:49
Allerød - 22. marts 2020 kl. 18:21
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2019 blev et godt år for den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras. Virksomheden oplevede således for andet år i træk en fremgang i resultat på 20 procent og fortsatte samtidig sin internationale vækst.

arrow Læs også: Fortsat vækst venter på den anden side af corona

Niras realiserede i 2019 en omsætning på 2,3 milliarder kroner, hvilket udgør en vækst på blot tre procent. Men den internationale vækst udgjorde 12 procent og afspejler en fortsat markant satsning på Niras' internationale forretningsområder inden for fødevarefremstillig, udviklingsbistand og marin infrastruktur.

Resultatet for 2019 blev på 72,2 millioner sammenlignet med 60,5 millioner kroner året før.

- Vi er samlet set tilfredse med resultatet for 2019. Vi har de senere år, og også i 2019, investeret i international vækst og forretningsudvikling. Den internationale forretning udgør nu 36 procent af vores omsætning og er præget af vækst på stort set alle markeder, særligt i Storbritannien og Holland, hvor vi har investeret i virksomhedsopkøb de senere år, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

I de foregående år er Niras desuden vokset markant i Skandinavien, som tegner sig for 80 procent af den samlede omsætning i virksomheden.

- I 2019 har vi investeret i at udvikle forretningen for at kunne vokse yderligere de kommende år. Vi ønsker i endnu højere grad at sammensætte rådgiverhold på tværs af discipliner og geografi, der kan løse de store og komplekse projekter, som vores kunder efterspørger, siger Carsten Toft Boesen og tilføjer:

- Den tilgang har været en del af opskriften på vores vækst i både Norge og Sverige de senere år. I 2019 er den primært sket inden for infrastruktur og forsyning.

Niras har i en årrække arbejdet med bæredygtige løsninger og oplever en stærk efterspørgsel fra kunderne i forhold til at kunne tænke bæredygtighed ind i alle projekter.

- Vi arbejder med bæredygtighed og FNs verdensmål på mange niveauer i Niras, og vi forsøger også at tage vores egen medicin. I år har vi indarbejdet scope 3 i vores klimaregnskab og arbejder i forlængelse af det med initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket af vores indkøb. Indkøb står for 80 procent af vores samlede belastning, siger direktøren.

arrow Niras' topledelse går ned i løn
18. marts 2020 kl. 20:17 Opdateret: kl. 18:51
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?