19. marts 2019
Administrerende direktør Carsten Toft Boesen i Niras? foyer, hvor de 17 verdensmål nu pryder væggen for at skabe mere fokus på dem i virksomheden.
gallery icon

Se billedserie

Administrerende direktør Carsten Toft Boesen i Niras? foyer, hvor de 17 verdensmål nu pryder væggen for at skabe mere fokus på dem i virksomheden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niras arbejder med verdensmål for øje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niras arbejder med verdensmål for øje
Allerød - 12. juli 2018 kl. 05:17
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhed og trivsel, Rent vand og sanitet, Ansvarligt forbrug og produktion, Mindre ulighed og Afskaf fattigdom. Sådan lyder fem af FNs i alt 17 verdensmål. Og netop de verdensmål sætter ingeniørvirksomheden Niras nu ekstra fokus på.

- FNs verdensmål er med i alle virksomhedens forretningsplaner. Derfor er man nødt til at fortælle om dem - også internt i virksomheden, siger Susanne Junge, der er kommunikationspartner i Niras.

Det har virksomheden blandt andet valgt at gøre ved at indrette 17 mødelokaler og give dem navn efter verdensmålene. I hvert lokale er der billeder og beskrivelser af et Niras-projekt, der knytter sig til det verdensmål, som lokalet har fået navn efter.

Et af de projekter hedder Leakmann. Det kan man læse om i lokalet, der nu hedder Verdensmål 6 og derfor er udsmykket ud fra emnet »Rent vand og sanitet«.

Projektet laver Niras sammen med otte andre interessenter, og sammen arbejder de på at finde ud af, hvordan man kan reducere vandspild i verden.

- Vi kører en masse forskellige teknologier i spil for at effektivisere vandforbruget. Projektet løber over fem år, og vi har nu været i gang i to. Det tager lang tid, fordi vi blandt andet laver demo-områder, hvor vi afprøver teknologierne og indsatserne. På den måde kan vi se, hvor meget vand der tabes i de enkelte områder. Det er super spændende, siger Gitte Jansen, der er seniorrådgiver og konsulent indenfor vand og forsyning.

Hun fortæller, at man på verdensplan i gennemsnit taber 40 procent af det vand, man hiver op, og derfor er der et kæmpe potentiale at arbejde med. I Danmark er vi dog mestre i ikke at tabe vand. Alligevel ligger demo-områderne netop indenfor landets grænser.

- Selve projektet laver vi i Danmark for at brande dansk vandteknologi. Men meningen er, at løsningerne skal ud i verden, siger Gitte Jansen.

Virksomhedens fokus på de 17 verdensmål er helt naturlig, mener Carsten Toft Boesen, der er administrerende direktør i Niras.

- Verdensmålene har været omdrejningspunkt for vores strategiarbejde det sidste år. Vi har arbejdet med, hvordan vi kan bidrage og skabe mere forretning på baggrund af målene. Med FNs 17 verdensmål er opmærksomheden på miljøet blevet en fælles dagsorden i hele samfundet. I de rige såvel som i de fattige lande. Det er blevet super vigtigt for mange aktører, og vi har i Niras en solid platform for at bidrage til det, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede