20. september 2021
Den 9-årige pige Claudia B. Offenbach er indenfor kort tid blevet både årgangsmester for sin række herhjemme - og vandt sin første internationale titel, som giver direkte adgang til verdensmesterskaberne til næste år i USA. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Den 9-årige pige Claudia B. Offenbach er indenfor kort tid blevet både årgangsmester for sin række herhjemme - og vandt sin første internationale titel, som giver direkte adgang til verdensmesterskaberne til næste år i USA. Privatfoto
Foto: Filippo Vianelli
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niårige Claudia er blevet danmarksmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niårige Claudia er blevet danmarksmester

- og hun har lige vundet sin første internationale turnering

Allerød - 14. september 2021 kl. 04:27

Den niårige pige Claudia B. Offenbach har haft golfkøller i hånden siden hun var næsten to år.

Men hun startede for alvor med at spille golf, da familien flyttede til Allerød tilbage i 2016. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den unge spillers familie.

Hun blev som seksårig medlem af Hillerød Golf Klub i 2019, og nu knap tre år efter kan hun nu kalde sig for Årgangsmester 2021 i sin række U12 piger.

"Jeg vil gerne være professionel golfspiller, når jeg bliver ældre", siger Claudia B. Offenbach, som har deltaget i mere end 20 turneringer i år.

Kalenderen er stadig fyldt med turneringer for resten af året, og hun vil gerne leve op til én af hendes ikoner, som er LPGA-spilleren Nicole Broch Larsen, som også har været junior i Hillerød Golf Klub.

Men Danmarksmester titlen var ikke nok for Claudia i år, da hun ville udfordres på international plan.

Derfor pakkede familien golfudstyret i uge 33 og rejste til Italien for deltagelse i en international golfturnering, Venice Open afholdt af U.S. Kids Golf.

Hvert år i august har Norditaliens ældste by været vært for mange af verdens bedste unge spillere. Drenge og piger i alderen mellem 5-18 år konkurrerer under 3-dages lange mesterskab. I år var ingen undtagelse med 300 spillere og 20 forskellige nationaliteter, der kæmpede om mester-titlen.

Mødte Italien og Tjekkiets bedste

Claudia og hendes lillesøster Isabella var de eneste repræsentanter fra Danmark i niårige- og seksårige-pigerækken. Claudia konkurrerede mod Italiens og Tjekkiets bedste pigespiller og lå klart nummer et efter de to første dage af turneringen.

Sidste dag var noget nervepirrende, da Claudia kom i omspil mod den tjekkiske pige. Men selvom nervøsiteten ikke var til at skjule hos begge piger, formåede Claudia at tage mestertitlen med hjem til Danmark. Udover den fine titel giver den samtidig direkte adgang til verdensmesterskaberne næste år i Pinehurst, USA.

"Nu skal jeg træne til USA, for mange af de piger jeg skal spille imod, er virkelig dygtige. Jeg glæder mig også til at gense mange af de nye venner jeg fik fra Italien," siger Claudia B. Offenbach afslutningsvis.

Synes du, at kommunen er der for dig?