15. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej tak til bøn og velsignelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej tak til bøn og velsignelse
Allerød - 21. november 2011 kl. 06:00
Af Mikkel Prytz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Lillerød: Når Lillerød Kirke slår dørene op til sin traditionsrige julegudstjeneste i år, vil der være tomme sæder der, hvor børnene fra Børnehuset Ørnevang skulle have siddet.

Børnehuset har nemlig besluttet sig for at melde afbud til arrangementet af hensyn til de af institutionens børn, der har en anden religiøs baggrund. Det har fået sognepræst Carsten Mulnæs til at sende et læserindlæg, som Frederiksborg Amts Avis i dag bringer.
arrow Læs også: Børnehus' nej til kirke skal for to ministre

- Hvorfor skal børn fra kulturåbne muslimske familier og alle de andre børn fratages et stykke dansk juletradition, fordi enkelte familier eller pædagogisk fortolkning ikke vil udsætte børn - for velsignelse, spørger sognepræsten blandt andet i indlægget.

Børnehusets beslutning er truffet af hensyn til de mange børn med muslimsk baggrund, som ikke ville kunne deltage i arrangementet, fordi deres forældre har frabedt sig, at deres børn deltager i bøn eller velsignelser i den danske folkekirke. Det fortæller daglig leder Susan Lund Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Susan Lund Andersen har også mødt danske forældre, der ikke ønsker at få deres børn velsignet, når familien ikke er medlem af folkekirken.

- Og vi har også personale med forskellig religiøs baggrund. Alt i alt har vi besluttet, at det må være forældres ansvar at tage deres børn med til den religion, de hører til, siger den daglige leder.

Hun vil nu lægge op til, at bestyrelsen drøfter spørgsmålet.

- Det er klart, at når der kommer et aktuelt eksempel, giver det anledning til, at vi tænker det igennem igen, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.
arrow Lillerød Kirke vil integration
21. november 2011 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?