16. december 2017
Bjørli Lehrmann er meget kreativ. I forgrunden en potteplante af farvede og tørrede læderrester, og i hænderne sidder hun med en hjemmefiltet søko. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Bjørli Lehrmann er meget kreativ. I forgrunden en potteplante af farvede og tørrede læderrester, og i hænderne sidder hun med en hjemmefiltet søko. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturen får et kreativt tvist på Vestre Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturen får et kreativt tvist på Vestre Hus
Allerød - 10. august 2017 kl. 11:44
Af Anne-Mette Frøsig Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Bjørli Lehrmanns øreflipper sidder to store filt-mariehøns, som dingler lystigt, når hun begejstret fortæller om naturen og dens skabninger. Mariehønsene har hun selv lavet, ligesom det er tilfældet med en lang række andre dyr af filt, læder, perler og skumgummi i Vestre Hus.

- Når man har oplevet noget, skal det bearbejdes til noget kreativt. Sådan har jeg altid gjort. Når jeg havde set noget som barn, gik jeg hjem og tegnede det, siger hun, og tager en tegnet skildpadde og en ditto fugl ned fra lampen over skrivebordet.

Dem lavede hun, da hun var fem år gammel, og da hendes mor for nylig døde, fandt hun dem igen. Nu hænger de i Bjørlis Hule sammen med klemme-krokodillen, filt-fuglene og perle-edderkoppen. Samt ikke at forglemme skum-muldvarpen.

De mange dyr har også et pædagogisk formål i den kreative naturvejleders arbejde.

- Der er grænser for, hvor længe børn gider at stå og se på et hul i jorden og høre om en muldvarp. Men hvis man så begynder at grave lidt i hullet, mens man taler, og pludselig hiver en muldvarp op, så hjælper det. Det holder deres opmærksomhed lidt længere, hvis man lige kan lave lidt fis på den måde, siger Bjørli Lehrmann, der også mener, at de kreative dyr kan hjælpe børn (og voksne) tættere på de levende dyr. For eksempel edderkopper.

- Edderkopper er jo problematiske dyr, fordi der er så mange, der er bange for dem. Jeg var selv rædselsslagen for dem som barn. Men de laver jo så mange spændende ting, og det er vidunderlige dyr. Når jeg har børn på besøg, og vi går ud og ser på fugleedderkoppen, er der tit nogen, som siger: »jeg tager den altså ikke op. Det gør jeg ikke«. Men når vi så kommer tilbage, laver vi en edderkop af perler og piberensere, og så kan de sidde og lege med den. Det, tror jeg, hjælper, siger hun og tilføjer:

- Det går ikke at være bange for edderkopper.

Selv fik hun kureret sin angst for edderkopper på den hårde måde.

- Min mand købte en edderkop til mig, og så kunne jeg jo lære det, griner hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk