26. maj 2020
Mungo Park genåbner mandag den 8. juni. Illustration: Mungo Park
Mungo Park genåbner mandag den 8. juni. Illustration: Mungo Park
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mungo Park genåbner - selvom det ikke kan betale sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mungo Park genåbner - selvom det ikke kan betale sig
Allerød - 19. maj 2020 kl. 10:28
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det prisbelønnede teater i Allerøds bymidte melder som et af de første ud, at det genåbner mandag den 8. juni. Genåbningsforestillingen bliver klassikeren »Kvinde kend din krop«, der spiller for tiende år i træk.

Men egentlig burde teatret holde lukket, lyder det fra lokaliteten på Fritz Hansensvej. For der er ikke økonomi i det, når der til den tid sandsynligvis bliver restriktioner for afstand mellem publikum og dermed for antallet af publikummer i salen.

- Vi åbner, fordi vi føler en forpligtelse over for publikum og fordi vi er sat i verden for at spille teater, siger teatrets direktør Anna Malzer og fortsætter:

- Vi mangler fortsat at få mere konkrete svar fra regeringen på, hvordan vi skal genåbne den 8. juni. Må vi fylde salen op med så mange som muligt, så længe der sikres én meters radius omkring hver gæst - eller må der max være 30-50 personer i salen, som forsamlingsforbuddet forventes at ligge på til den tid? Bliver vi kompenseret af regeringen for de resterende manglende billetindtægter? Når vi genoptager arbejdet, kan vi ikke benytte hjælpepakkernes muligheder for lønkompensation. Men på trods af at vi mangler en del svar fra Kulturministeriet, insisterer vi på at gøre dét, vi er sat i verden for af de offentlige støttekroner, nemlig at spille teater. Spørgsmålet er bare, hvor længe vi kan holde til at spille for et begrænset antal publikummer, fordi vi er så afhængige af billetindtægter, som vi er.

De mange ubekendte til trods glæder teateret sig til igen at kunne lukke publikum ind.

- Vi har virkelig savnet at have vores skønne publikum i huset, så det kribler i hele kroppen hos skuespillerne, teknikerne, billetkontor, i baren og hos os i ledelsen, siger Anna Malzer.

Mungo Park understreger, at genåbningen kommer til at ske fuldstændig efter myndighedernes regler, så teatret kan sikre gæsterne en tryg og sikker oplevelse.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?